Рецепт Рибні котлети в томатному соусі фото

Рибні котлети в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Помідор , Часник , Цибуля , Минтай
Дієтичне харчування
На обід
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні у мене на обід рибні котлети з минтая, запечені в томатному соусі. Ароматне і просте блюдо зможе прикрасити повсякденний обід, дивіться рецепт!

Опис приготування:

Як приготувати рибні котлети в томатному соусі? Загляньте в мій рецепт, дізнаєтеся! Для рибних котлет ідеальним варіантом буде свіже м'ясо риби, але якщо такого немає, купите заморожену рибку. Найкраще підходить минтай або хек, але підійде будь-яка НЕ ​​жирна риба без кісток. Томатний соус я готую на основі свіжих томатів, пропускаючи їх через соковижималку. Але в зиязикай час можна замінити їх на томатну пасту з водою або томатний сік консервований.

  • Минтай - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Печиво - 1 штука
  • Молоко - 80-90 мілілітрів
  • Помідор - 500 грам
  • Морква - 1 штука
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Спеції - За смаком (прованські трави, каррі, паприка)
рибні котлети в томатному соусі - фото крок 1
Підготуйте продукти для котлет і соусу. Разморозьте рибу при кімнатній температурі, очистіть овочі.
рибні котлети в томатному соусі - фото крок 2
Відокремте рибне філе від шкіри і кісток. Цибулю і моркву подрібніть. Булочку розмочити у молоці. Частина цибулі обсмажте на олії до готовності.
рибні котлети в томатному соусі - фото крок 3
У чашу подрібнювача складіть рибне філе, булочку, смажена цибуля, сіль, яйце, спеції, один зубчик часнику.
рибні котлети в томатному соусі - фото крок 4
З отриманого фаршу мокрими руками сформуйте котлетки, панірують їх в сухарях або борошні. Обсмажте на олії до появи красивою скоринки.
рибні котлети в томатному соусі - фото крок 5
Морква і другу частину цибулі обсмажте на олії. Помідори пропустіть через м'ясорубку або соковижималку і додайте до овочів, туди ж відправте зубчик часнику, лавровий лист, сіль. Протушкувати.
рибні котлети в томатному соусі - фото крок 6
Готові котлети складіть у вогнетривку форму. Духовку розігрійте до 180 градусів.
рибні котлети в томатному соусі - фото крок 7
Залийте соусом томатним котлети і відправте в духовку на 15-20 хвилин. Подавайте блюдо гарячим!

Схожі рецепти