Риба, запечена під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рибу за цим рецептом я готую вже кілька років і завжди дуже задоволена. Запечена в духовці риба під цим соусом завжди виходить дуже смачна і ароматна. Причому рибка підходить абсолютно будь-яка
Запекти рибу в духовці навіть простіше, ніж підсмажити на сковороді, вашої активності тут знадобиться мінімум. Але якщо хочете, щоб рибка вийшла по-справжньому смачною, приготуйте ароматний соус, який доповнить і посилить смак риби. Я пропоную рецепт, як приготувати рибу, запечену під соусом в духовці.
- Короп - 1, 2 кілограма
- Крем - 4-5 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець - 1 щіпка
- Петрушка - 0, 5 пучка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибу очистіть від луски і нутрощів, видаліть зябра. Гарненько промийте її під проточною водою.
Ріпчасту цибулю очистіть і поріжте півкільцями.
Заповніть черево товстолобика цибулею, запитати і poperchite.
Приготуйте часниковий соус. Для цього видавіть через прес часник в сметану, додайте сіль, трохи улюблених спецій, добре перемішайте отриману масу. Щедро змастіть отриманим соусом рибу з обох сторін.
Загорніть рибку в 2-3 шару фольги і відправте в гарячу духовку. Через 20-25 хвилин розгорніть фольгу і проткніть рибку сірником, якщо вона вільно увійде, значить, рибка готова. Тепер потрібно надати їй апетитну кірочку, для цього залиште її в духовці ще на 10 хвилин, НЕ загортаючи в фольгу.
Товстолобик під ароматним часниковим соусом готовий, пожавайте його цілим, прикрасивши парою гілочок петрушки.