Риба в підливі
(покроковий рецепт з фото)
Посмажити рибу - справа нехитра, але дуже часто вона виходить пересушеній, особливо у початківців кухарів. Щоб такого не сталося, пропоную універсальний варіант, як приготувати рибу в підливі.
Для приготування можна використовувати будь-які види риби: морську або річкову, цілу тушку або шматочки. В даному рецепті використовую свіжі томати, але якщо зовсім часу в обріз, то згодиться і звичайна томатна паста, розведена водою. Рибку подаю в гарячому вигляді з картопляним пюре, з кашею або макаронами.
- Хек - 0, 5 кілограма (філе)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Горошок - 0, 5 склянки
- Томати - 6 штук
- Базилік - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Сіль, цукор, мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Оцет - 0, 5 чайних ложки

1. Помідори мою і роблю на них хрестоподібні надрізи, розміщую їх в каструлю і заливаю окропом, залишаю на 1-2 хвилини, потім легко знімаю шкірку.

2. Розрізаю кожен помідор на 2 частини, ложкою виймаю насіння, а м'ясисту частину подрібнюю в блендері з додаванням гілочок базиліка.

3. Отриману томатну підливу відправляю на мінімальний вогонь і варю після закипання 10 хвилин, за смаком солю, перчу і кладу трохи цукру, вливаю уксус.

4. Čiŝu цибулю, обполіскую його холодною водою і нарізаю півкільцями, очищаю зубчики часнику і дрібно нарізаю їх.

5. Сковороду з оливковою олією відправляю на вогонь, обсмажую цибуля біля 10 хвилин, а за пару хвилин до його готовності додаю часник.

6. Філе рибки гарненько мою і промаківающімі паперовим рушником, нарізаю невеликими шматочками.

7. У форму для запікання або жаротривку каструлю викладаю нижнім шаром підсмажену цибулю з часником, наверх укладаю шматочки риби, солю і перчу.

8. Мою і дрібно нарізаю петрушку, викладаю її на рибу і поливаю приготовленої томатної підливою, знову солю і перчу небагато.

9. Прикрашаю замороженим зеленим горошком (можна і без нього) і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

10. Готову рибку перекладаю в велику тарілку і подаю до столу гарячою, прикрашаю зеленню. Смачного!