Рецепт Риба в підливі фото

Риба в підливі
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Хек
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Посмажити рибу - справа нехитра, але дуже часто вона виходить пересушеній, особливо у початківців кухарів. Щоб такого не сталося, пропоную універсальний варіант, як приготувати рибу в підливі.

Опис приготування:

Для приготування можна використовувати будь-які види риби: морську або річкову, цілу тушку або шматочки. В даному рецепті використовую свіжі томати, але якщо зовсім часу в обріз, то згодиться і звичайна томатна паста, розведена водою. Рибку подаю в гарячому вигляді з картопляним пюре, з кашею або макаронами.

  • Хек - 0, 5 кілограма (філе)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Горошок - 0, 5 склянки
  • Томати - 6 штук
  • Базилік - За смаком
  • Петрушка - За смаком
  • Сіль, цукор, мелений перець - За смаком
  • Оливкова олія - За смаком
  • Оцет - 0, 5 чайних ложки
риба в підливі - фото крок 1
1. Помідори мою і роблю на них хрестоподібні надрізи, розміщую їх в каструлю і заливаю окропом, залишаю на 1-2 хвилини, потім легко знімаю шкірку.
риба в підливі - фото крок 2
2. Розрізаю кожен помідор на 2 частини, ложкою виймаю насіння, а м'ясисту частину подрібнюю в блендері з додаванням гілочок базиліка.
риба в підливі - фото крок 3
3. Отриману томатну підливу відправляю на мінімальний вогонь і варю після закипання 10 хвилин, за смаком солю, перчу і кладу трохи цукру, вливаю уксус.
риба в підливі - фото крок 4
4. Čiŝu цибулю, обполіскую його холодною водою і нарізаю півкільцями, очищаю зубчики часнику і дрібно нарізаю їх.
риба в підливі - фото крок 5
5. Сковороду з оливковою олією відправляю на вогонь, обсмажую цибуля біля 10 хвилин, а за пару хвилин до його готовності додаю часник.
риба в підливі - фото крок 6
6. Філе рибки гарненько мою і промаківающімі паперовим рушником, нарізаю невеликими шматочками.
риба в підливі - фото крок 7
7. У форму для запікання або жаротривку каструлю викладаю нижнім шаром підсмажену цибулю з часником, наверх укладаю шматочки риби, солю і перчу.
риба в підливі - фото крок 8
8. Мою і дрібно нарізаю петрушку, викладаю її на рибу і поливаю приготовленої томатної підливою, знову солю і перчу небагато.
риба в підливі - фото крок 9
9. Прикрашаю замороженим зеленим горошком (можна і без нього) і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
риба в підливі - фото крок 10
10. Готову рибку перекладаю в велику тарілку і подаю до столу гарячою, прикрашаю зеленню. Смачного!

Схожі рецепти