Риба в підливі
(покроковий рецепт з фото)
Посмажити рибу - справа нехитра, але дуже часто вона виходить пересушеній, особливо у початківців кухарів. Щоб такого не сталося, пропоную універсальний варіант, як приготувати рибу в підливі.
Для приготування можна використовувати будь-які види риби: морську або річкову, цілу тушку або шматочки. В даному рецепті використовую свіжі томати, але якщо зовсім часу в обріз, то згодиться і звичайна томатна паста, розведена водою. Рибку подаю в гарячому вигляді з картопляним пюре, з кашею або макаронами.
- Хек - 0, 5 кілограма (філе)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Горошок - 0, 5 склянки
- Томати - 6 штук
- Базилік - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Сіль, цукор, мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
![риба в підливі - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_podlive-336557.webp)
1. Помідори мою і роблю на них хрестоподібні надрізи, розміщую їх в каструлю і заливаю окропом, залишаю на 1-2 хвилини, потім легко знімаю шкірку.
![риба в підливі - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_podlive-336558.webp)
2. Розрізаю кожен помідор на 2 частини, ложкою виймаю насіння, а м'ясисту частину подрібнюю в блендері з додаванням гілочок базиліка.
![риба в підливі - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_podlive-336560.webp)
3. Отриману томатну підливу відправляю на мінімальний вогонь і варю після закипання 10 хвилин, за смаком солю, перчу і кладу трохи цукру, вливаю уксус.
![риба в підливі - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_podlive-336561.webp)
4. Čiŝu цибулю, обполіскую його холодною водою і нарізаю півкільцями, очищаю зубчики часнику і дрібно нарізаю їх.
![риба в підливі - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_podlive-336562.webp)
5. Сковороду з оливковою олією відправляю на вогонь, обсмажую цибуля біля 10 хвилин, а за пару хвилин до його готовності додаю часник.
![риба в підливі - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_podlive-336563.webp)
6. Філе рибки гарненько мою і промаківающімі паперовим рушником, нарізаю невеликими шматочками.
![риба в підливі - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_podlive-336564.webp)
7. У форму для запікання або жаротривку каструлю викладаю нижнім шаром підсмажену цибулю з часником, наверх укладаю шматочки риби, солю і перчу.
![риба в підливі - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_podlive-336565.webp)
8. Мою і дрібно нарізаю петрушку, викладаю її на рибу і поливаю приготовленої томатної підливою, знову солю і перчу небагато.
![риба в підливі - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_podlive-336566.webp)
9. Прикрашаю замороженим зеленим горошком (можна і без нього) і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
![риба в підливі - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/riba_v_podlive-336567.webp)
10. Готову рибку перекладаю в велику тарілку і подаю до столу гарячою, прикрашаю зеленню. Смачного!