Риба по-новгородски
(покроковий рецепт з фото)
Риба по-новгородски готується досить просто. У цій страві вам ніяк не обійтися без грибів. Вони відмінно поєднуються з ніжною рибкою, а разом з соусом надають їй соковитість і незабутній аромат.
Для цього рецепта вам знадобиться великий шматок філе тріски. Будьте з ним обережні, щоб не порвати рибу в процесі підготовки, так як вам потрібно буде загортати в неї начинку. Таке блюдо вийде дуже ніжним завдяки маскарпоне і вершків. Щоб приготувати рибу по-новгородски, прочитайте цей рецепт.
- Лихоманка - 650 грам
- Лісіцкі - 300 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Сир "маскарпоне" - 5 Ст. Ложок
- Luk-salotų - 3 Ст. Ложки
- Лук-пориста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 30 грам
- Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
- Копчена паприка - 1 Ст. Ложка
- Базилік - За смаком
- Сіль - За смаком

Філе тріски ретельно і акуратно промийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і натріть сіллю, перцем і копченої паприкою. Залиште рибу маринуватися на півгодинки.

Гриби замочіть у воді, потім почистіть їх від сміття і бруду, промийте під проточною водою. Відкиньте гриби на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Після цього наріжте на великі шматочки.

Очистіть і вимийте всі види цибулі і часник. Наріжте їх дрібно. Поставте на плиту сковороду, розтопіть в ній шматочок вершкового масла. Обсмажте на ньому цибулю, Chesnok і лисиця.

Влийте до овочів і грибів в сковороду вершки, додайте за смаком сіль і перець, ретельно все перемішайте. Зменшіть вогонь і тушкуйте інгредієнти в вершках сім-десять хвилин.

Вміст сковорідки викладіть в миску або тарілку, дайте інгредієнтів трохи охолонути. Потім додайте маскарпоне, гарненько все перемішайте і розділіть масу на дві рівні частини.

Викладіть замариноване філе тріски на обробну дошку або робочу поверхню, викладіть на неї одну частину грибної начинки.

Поверніть тріску у вигляді рулету так, щоб начинка виявилася усередині. Перекладіть її в форму для запікання. Зверху полийте половинкою підливи, prisyp'te паприки, запікайте сорок хвилин в розігрітій до двохсот градусів духовці.