Рецепт українського хліба для хлібопічки
(покроковий рецепт з фото)
У кожного є свій улюблений рецепт випічки хліба. А ви пробували цибульний-часниковий хліб, який дуже популярний в Україні? Якщо ще немає, тоді розповім рецепт українського хліба для хлібопічки.
Такий хліб можна зробити в духовці, якщо у вас немає хлібопічки. Технологія його випічки особливо не змінюється, тільки процес замішування і вистоювання тіста буде набагато довше. Можна використовувати живі або сухі дріжджі. Можете пробувати хліб відразу після випічки, але і на наступний день він буде смачний.
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 1, 5 чайних ложки
- Цибуля - 1-2 штук (в залежності від розміру)
- Часник - 4 зубчики
- Вершкове масло - 40 грам
- Вода - 330 мілілітрів
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1
Просійте пшеничну муку і викладіть її в чашу хлібопічки, додайте 1, 5 чайні ложки солі і стільки ж цукру, перемішайте.
2
Очистіть цибулю і наріжте його дрібно, потім обсмажте на олії до злегка золотистого кольору.
3
Перекладіть цибулю на сито і залиште на деякий час, щоб позбутися від жиру.
4
Додайте в чашу до борошна вершкове масло, дріжджі і влийте воду.
5
Перекладіть цибулю з сита в відділ хлібопічки для сухофруктів, туди ж видавіть очищені зубчики часнику.
6
Встановіть чашу в хлібопічку і включіть режим випічки білого хліба, встановіть таймер на 4 годину.
7
Після закінчення процесу випічки акуратно викладіть хліб з чаші на решітку або обробну дошку. Насолоджуйтесь хлібом відразу або почекайте до його охолодження.