Рецепт Рецепт українського хліба для хлібопічки фото

Рецепт українського хліба для хлібопічки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Борошно, Овочі, Часник, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

У кожного є свій улюблений рецепт випічки хліба. А ви пробували цибульний-часниковий хліб, який дуже популярний в Україні? Якщо ще немає, тоді розповім рецепт українського хліба для хлібопічки.

Такий хліб можна зробити в духовці, якщо у вас немає хлібопічки. Технологія його випічки особливо не змінюється, тільки процес замішування і вистоювання тіста буде набагато довше. Можна використовувати живі або сухі дріжджі. Можете пробувати хліб відразу після випічки, але і на наступний день він буде смачний.

  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Цукровий пісок - 1, 5 чайних ложки
  • Цибуля - 1-2 штук (в залежності від розміру)
  • Часник - 4 зубчики
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Вода - 330 мілілітрів
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1
Просійте пшеничну муку і викладіть її в чашу хлібопічки, додайте 1, 5 чайні ложки солі і стільки ж цукру, перемішайте.
2
Очистіть цибулю і наріжте його дрібно, потім обсмажте на олії до злегка золотистого кольору.
3
Перекладіть цибулю на сито і залиште на деякий час, щоб позбутися від жиру.
4
Додайте в чашу до борошна вершкове масло, дріжджі і влийте воду.
5
Перекладіть цибулю з сита в відділ хлібопічки для сухофруктів, туди ж видавіть очищені зубчики часнику.
6
Встановіть чашу в хлібопічку і включіть режим випічки білого хліба, встановіть таймер на 4 годину.
7
Після закінчення процесу випічки акуратно викладіть хліб з чаші на решітку або обробну дошку. Насолоджуйтесь хлібом відразу або почекайте до його охолодження.

Схожі рецепти