Реберця з картоплею і пивом в казані
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт для великої родини - святкового обіду або вечері. Як приготувати реберця з картоплею і пивом в казані, про це далі. Блюдо просте і не вимагає багато зусиль і вашого часу.
Коли починається літо, приємно поїхати на дачу і готувати різні страви на свіжому повітрі. Дуже смачні свинячі реберця з картоплею, а що ще може бути смачніше? Якщо вас бентежить якимось чином наявність пива в рецепті, не хвилюйтесь. Алкоголь при високій температурі випарується, а м'ясо придбає пшенично-солодовий смак.
- Яловичі ребра - 2 кілограма
- Картопля - 1 кілограм
- Пиво темне - 350 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Борошно - 1/2 склянки
- Перець мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зелень кропу - 1 пучок
- Цибуля - 1-2 штук
- Паприка сушена - 2 чайних ложки
- Смужки бекону - 4 штуки
- Помідори - 0, 5 кілограма
- Морква - 2 штуки
Вимийте і зачистите ребра. В окремій ємності змішайте паприку, чорний перець, сіль і борошно. Гарненько обваляйте ребра в суміші з усіх боків.
Помістіть беконні смужки на сковороду і обсмажуйте, поки не витопити максимальну кількість жиру, після чого видаліть бекон і до жирку відправте ребра яловичини. Обсмажуйте ребра з усіх боків до утворення скоринки.
Обсмажені ребра перекладіть в окрему ємність, а в казані обсмажити цибулю до напівпрозорості протягом 4 хвилин, після чого до цибулі додайте часник. Через хвилину додайте пиво, порізаний обсмажений бекон і томати. Збільште тепло до високого і доведіть суміш до кипіння. Коли соус закипить, відправляйте в нього реберця, накрийте казан кришкою і поставте в розігріту до 150 градусів духовку на дві години.
Почистіть і поріжте картоплю і моркву. Додайте до реберцям і продовжуйте готувати, поки овочі не стануть м'якими, а м'ясо не почне з легкістю відходити від кістки.