Рецепт Реберця з картоплею і пивом в казані фото

Реберця з картоплею і пивом в казані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт для великої родини - святкового обіду або вечері. Як приготувати реберця з картоплею і пивом в казані, про це далі. Блюдо просте і не вимагає багато зусиль і вашого часу.

Коли починається літо, приємно поїхати на дачу і готувати різні страви на свіжому повітрі. Дуже смачні свинячі реберця з картоплею, а що ще може бути смачніше? Якщо вас бентежить якимось чином наявність пива в рецепті, не хвилюйтесь. Алкоголь при високій температурі випарується, а м'ясо придбає пшенично-солодовий смак.

  • Яловичі ребра - 2 кілограма
  • Картопля - 1 кілограм
  • Пиво темне - 350 мілілітрів
  • Часник - 4 зубчики
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Перець мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Зелень кропу - 1 пучок
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Паприка сушена - 2 чайних ложки
  • Смужки бекону - 4 штуки
  • Помідори - 0, 5 кілограма
  • Морква - 2 штуки
реберця з картоплею і пивом в казані - фото крок 1
Вимийте і зачистите ребра. В окремій ємності змішайте паприку, чорний перець, сіль і борошно. Гарненько обваляйте ребра в суміші з усіх боків.
реберця з картоплею і пивом в казані - фото крок 2
Помістіть беконні смужки на сковороду і обсмажуйте, поки не витопити максимальну кількість жиру, після чого видаліть бекон і до жирку відправте ребра яловичини. Обсмажуйте ребра з усіх боків до утворення скоринки.
реберця з картоплею і пивом в казані - фото крок 3
Обсмажені ребра перекладіть в окрему ємність, а в казані обсмажити цибулю до напівпрозорості протягом 4 хвилин, після чого до цибулі додайте часник. Через хвилину додайте пиво, порізаний обсмажений бекон і томати. Збільште тепло до високого і доведіть суміш до кипіння. Коли соус закипить, відправляйте в нього реберця, накрийте казан кришкою і поставте в розігріту до 150 градусів духовку на дві години.
реберця з картоплею і пивом в казані - фото крок 4
Почистіть і поріжте картоплю і моркву. Додайте до реберцям і продовжуйте готувати, поки овочі не стануть м'якими, а м'ясо не почне з легкістю відходити від кістки.

Схожі рецепти