Равлики з тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 16
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Смачні, солодкі, ароматні! Цей рецепт приготування равликів з тіста доведеться вам до душі, ще б пак! Спробуйте і ви не пошкодуєте. Така домашня випічка - це магія, всі будуть в захваті!
Опис приготування:
Розповім вам, як приготувати равлики з тіста в домашніх умовах. Спробуйте і ви зрозумієте, що всі наші маніпуляції з тестом і кремом були не дарма! Рецепт варто всіх старань - равлики виходять зовсім як з супер-кондитерської де-небудь у Франції! рекомендую!
- Борошно - 500 грам
- Вода - 140 грам
- Дріжджі - 13 грам
- Цукор - 100 грам(50 г - в тісто, 50 г - в начинку)
- Вершкове масло - 300 грам
- Ізюм - 60 грам
- Ром - 45 грам
- Молоко - 350 грам
- Цукор - 60 грам
- Крохмаль - 30 грам
- Яйце - 1 штука
- Ваніль - 1 штука(1 стручок)
1. Для тесту ми спочатку змішаємо 50 грам теплого масла, борошно, молоко, воду, дріжджі і цукор. Відправляємо тісто на ніч в холодильник. Потім розкачати пласт, поверх нього - шар залишився холодного масла - як на фото і знову тісто. Закочує качалкою. Тепер це тісто знову прибираємо на ніч у холодильник.
2. Коли прийшов час працювати з тестом, можна готувати начинку. Молоко, ваніль і приблизно 40 грамів цукру кип'ятимо на плиті на слабкому вогні, ваніль через 15 хвилин після початку готування потрібно видалити. Яйце перетираємо з цукром, що залишився і крохмалем до побіління.
3. З'єднаємо дві суміші, перемішаємо і варимо до загустіння. Остудіть.
4. Ізюм за всіма правилами треба замочити в ромі на добу, але мені вистачило і півгодини - я просто долила залишився ром в крем. Розкачати тісто, змащуємо кремом і посипаємо родзинками.
5. Поверніть тісто в щільний рулет і розріжте. У мене вийшло 16 равликів.
6. Залиште заготовки на расстойку на деку на 30 хвилин. Випікайте равлики протягом 20 хвилин при 170 градусах. Готово!