Рататуй з сиром в гострому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Спеціально для любителів гострого соусу уявляю рататуй з сиром в гострому соусі! Це легке блюдо добре готувати влітку, коли інгредієнти ростуть на грядці. Але і в інший час продукти знайдуться
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати рататуй з сиром в гострому соусі. Це дуже корисне, смачну і поживну страву! Воно чудово пахне і особливо сподобається любителям гострих соусів через перцю чилі, який необхідно використовувати в соусі. Ця страва дуже легко приготувати, його можна подавати як самостійне гаряче або до м'яса.
- Кетчуп - 100 грам
- Сир - 120 грам
- Вершки - 60 мілілітрів
- Баклажани - 2 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Перець чилі - 2 штуки
- Кабачки - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Базилік - 1 пучок
- Сіль - За смаком
1. Наріжте кружечками баклажани і кабачки. Приправити сіллю. Наріжте кружечками помідори, а сир наріжте тонкими пластинками.
2. Викладіть у форму для запікання черзі баклажани, кабачки, сир і помідори, формуючи рататуй. Вільне місце в формі заповніть залишилися овочами.
3. Приготуйте соус. Для цього дрібно наріжте перець чилі і базилік. Сотейник поставте на вогонь і змішайте в ньому кетчуп зі вершки, перемішайте. Потім додайте чилі, трохи води і часник. Доведіть до кипіння.
4. Залийте готовим соусом рататуй і посипте нарізаним базиліком. Форму накрийте фольгою або кришкою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин, після чого зніміть фольгу і залиште ще на 20 хвилин. Смачного!