Рецепт Рататуй з сиром в гострому соусі фото

Рататуй з сиром в гострому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Гарячі страви , Гостре , Рататуй
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Спеціально для любителів гострого соусу уявляю рататуй з сиром в гострому соусі! Це легке блюдо добре готувати влітку, коли інгредієнти ростуть на грядці. Але і в інший час продукти знайдуться

Опис приготування:

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати рататуй з сиром в гострому соусі. Це дуже корисне, смачну і поживну страву! Воно чудово пахне і особливо сподобається любителям гострих соусів через перцю чилі, який необхідно використовувати в соусі. Ця страва дуже легко приготувати, його можна подавати як самостійне гаряче або до м'яса.

  • Кетчуп - 100 грам
  • Сир - 120 грам
  • Вершки - 60 мілілітрів
  • Баклажани - 2 штуки
  • Помідори - 3 штуки
  • Перець чилі - 2 штуки
  • Кабачки - 2 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Базилік - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
рататуй з сиром в гострому соусі - фото крок 1
1. Наріжте кружечками баклажани і кабачки. Приправити сіллю. Наріжте кружечками помідори, а сир наріжте тонкими пластинками.
рататуй з сиром в гострому соусі - фото крок 2
2. Викладіть у форму для запікання черзі баклажани, кабачки, сир і помідори, формуючи рататуй. Вільне місце в формі заповніть залишилися овочами.
рататуй з сиром в гострому соусі - фото крок 3
3. Приготуйте соус. Для цього дрібно наріжте перець чилі і базилік. Сотейник поставте на вогонь і змішайте в ньому кетчуп зі вершки, перемішайте. Потім додайте чилі, трохи води і часник. Доведіть до кипіння.
рататуй з сиром в гострому соусі - фото крок 4
4. Залийте готовим соусом рататуй і посипте нарізаним базиліком. Форму накрийте фольгою або кришкою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин, після чого зніміть фольгу і залиште ще на 20 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти