Рататуй в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Це легке і смачне овочеве блюдо, яке може подаватися як гарнір, але може бути і самостійною стравою і прекрасно підійде до вечері. Готується воно дуже просто, переконайтеся в цьому самі.
Це смачне і ароматне блюдо можна подавати до столу як холодним, так і гарячим, воно буде смачним в будь-якому вигляді. Варіантів приготування рататуя безліч, смак його буде залежати від кількості і набору овочів і спецій, які ви вирішите додати в це блюдо. Базові овочі для рататуя - кабачок, перець, баклажан і помідори. Хочете дізнатися, як приготувати рататуй в мультиварці? Значить цей рецепт саме для вас!
- Баклажан - 2 штуки
- Кабачок - 1 штука
- Помідор - 3-4 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сухе вино - 150 мілілітрів
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Прованські трави - 2 щіпки
Ось наші інгредієнти. Якщо у вас кабачок з жорсткою шкіркою, його необхідно очистити.
Нарізаємо баклажан і кабачок. Можна нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см, а можна кружечки поділити навпіл, якщо овочі великі. Якщо боїтеся, що баклажан буде гірчити, посипте його сіллю, хвилин через 10 промийте баклажани, а потім слід їх злегка віджати.
Очистимо перець від серцевини з насінням і наріжемо невеликими шматочками.
Помідори помити і наріжемо (часточками або кружечками).
Очистимо цибулю і часник. Часник дрібно порубати, нарізати цибулю, як вам подобається.
У чашу мультиварки додаємо оливкову олію, викладаємо овочі і томатну пасту. Nalivaem вино, додаємо сіль, цукор і прованські трави. Перемішуємо і готуємо 25 хвилин, включивши функцію "мультіповар" або "випічка" при температурі 180 градусів.
Смачного!