Рагу з телятини
(покроковий рецепт з фото)
Рагу з телятини - традиційне французьке блюдо. Ніжна, соковита телятина в дуже смачне білому соусі - хіба може таке блюдо не сподобатися? Отже, я розповідаю, як приготувати рагу з телятини.
Відповідально ручаюсь, що рагу з телятини у Франції готують саме так: простий рецепт рагу з телятини узятий з авторитетною книги про французької кулінарії, та й сам принцип приготування відповідає всім канонам французької кухні. Сказати, що рагу з телятини виходить смачним - нічого не сказати. Це треба пробувати. Тому - дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати рагу з телятини!
- Телятина - 500 грам
- Бульйон - 1 літр
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Часник - 1 штука (головка)
- Печериці - 250 грам
- Гвоздика - 2 штуки
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Крем - 180 мілілітрів
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Букет пряних трав - 1 штука (чебрець, лавровий лист, петрушка)
- Сіль, перець - - За смаком
Телятину нарізаємо великими кубиками, кладемо у велику каструлю.
Луковицу чистим, вставляємо в неї гвоздички. Додаємо цибулину до телятини в каструлю.
Морква розрізаємо на кілька частин, головку часнику розрізаємо навпіл. Додаємо в каструлю.
Пов'язуємо пряні трави в букетик. Кладемо букетик в каструлю.
Заливаємо вміст каструлі бульйоном кімнатної температури. Накриваємо кришкою, ставимо на середній вогонь і варимо півгодини.
По закінченню зазначеного часу додаємо в каструлю печериці, сіль і перець. Накриваємо кришкою і варимо ще півгодини.
Одержаний бульйон проціджуємо. Цибуля, часник і букетик викидаємо. Телятину, морква і гриби перекладаємо в який-небудь посуд, накриваємо кришкою і рушником - щоб не охолонули. Проціджений бульйон наливаємо назад в каструлю.
Змішуємо яєчні жовтки і сметану.
Отриману суміш вливаємо в гарячий бульйон.
Збиваємо віночком до однорідності і прогріваємо на повільному вогні, але до кипіння не доводити.
Знімаємо каструльку з вогню, в гарячий соус кладемо телятину, морква і гриби. Сюди ж додаємо лимонний сік. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин під кришкою.
Подаємо, поки страва не охололо. Смачного!