Пюре з яйцем і молоком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Просте блюдо в кулінарії - пюре з яйцем і молоком в домашніх умовах, але при його приготуванні також використовуються деякі хитрощі. Цей гарнір підходить практично для всіх страв.
Опис приготування:
Готувати картопляне пюре можна по-різному, але найсмачніше воно виходить з яйцем. Саме цей продукт зробить пюре повітряним, а домашні яйця ще й додадуть гарний жовтий окрас. Готуйте пюре до будь-яких страв і насолоджуйтеся ситним вечерею.
- Картопля - 6 штук
- Молоко - 100 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука
1. Завжди готую пюре з яйцем і молоком в домашніх умовах саме за цим рецептом. Яйця надають пишності страви. Ставимо очищену картоплю на вогонь варитися.
2. Після закипання солимо і зменшуємо вогонь (до середнього).
3. Коли картопля буде готовий, зливаємо воду і даємо йому постояти трохи без кришки.
4. Додаємо вершкове масло і починаємо товкти. Для цієї процедури ми використовуємо спеціальні ручні прилади або просто включаємо міксер.
5. Після масла вливаємо трохи молока і продовжуємо збивати. Молоко все відразу вводити не варто - краще поступово.
6. Додаємо яйце в самому кінці і продовжуємо збивати. Безумовно. Краще з цією роботою справляється сучасна техніка. Я завжди використовуються не блендер, а міксер з широкими насадками.
7. Пюре повинно вийти повітряним і без грудочок.
8. Подавайте його як гарнір до будь-яких страв. Особливо смачно пюре з яйцем і молоком в домашніх умовах разом з м'ясом або підливою. У мене були котлети і зелений горошок - разом з пюре вийшов чудовий ситна вечеря.