Пюре з селери
(покроковий рецепт з фото)
Пюре з селери - дуже легкий, повітряний гарнір, який прекрасно підійде до багатьох м'ясних і рибних страв.
Пюре з селери по своєму смаку нітрохи не поступається картопляного пюре і навіть його перевершує, однак якщо готувати пюре тільки з селери - воно виходить досить специфічним, тому я додаю ще й трохи картоплі. Такий гарнір з селери прекрасно підходить до рибних і м'ясних страв.
- Картопля - 5 штук
- Коріння селери - 400 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
Селера і картоплю чистимо і нарізаємо на великі шматки.
Заливаємо очищені селеру і картоплю холодною водою, доводимо до кипіння, солимо і варимо ще 15-20 хвилин - до м'якості овочів.
Відвар зливаємо (залишаємо зовсім небагато), додаємо в каструльку сметану і масло.
За допомогою толкушки розминаємо овочі в пюре. При бажанні, якщо пюре виходить дуже густим, можна додати трошки теплого молока. Готово!