Рецепт Пюре з селери фото

Пюре з селери
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Селера , Корінь селери
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Пюре з селери - дуже легкий, повітряний гарнір, який прекрасно підійде до багатьох м'ясних і рибних страв.

Опис приготування:

Пюре з селери по своєму смаку нітрохи не поступається картопляного пюре і навіть його перевершує, однак якщо готувати пюре тільки з селери - воно виходить досить специфічним, тому я додаю ще й трохи картоплі. Такий гарнір з селери прекрасно підходить до рибних і м'ясних страв.

  • Картопля - 5 штук
  • Коріння селери - 400 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 щіпки
пюре з селери - фото крок 1
Селера і картоплю чистимо і нарізаємо на великі шматки.
пюре з селери - фото крок 2
Заливаємо очищені селеру і картоплю холодною водою, доводимо до кипіння, солимо і варимо ще 15-20 хвилин - до м'якості овочів.
пюре з селери - фото крок 3
Відвар зливаємо (залишаємо зовсім небагато), додаємо в каструльку сметану і масло.
пюре з селери - фото крок 4
За допомогою толкушки розминаємо овочі в пюре. При бажанні, якщо пюре виходить дуже густим, можна додати трошки теплого молока. Готово!

Схожі рецепти