Пюре в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Пюре - це звичайнісіньке блюдо, яке найчастіше готується як гарнір, коли немає часу або продуктів морочитися на цю тему. Але пюре в горщику - це зовсім інша справа! Оцініть самі!
Пропоную приготувати на обід пюре в горщику! звичайно, на це у вас піде більше часу і продуктів, ніж при готуванні звичайного пюре з відвареної картоплі, але, повірте, результат вас порадує - вийде набагато смачніше! Цілком можливо, що, після приготування пюре в горщику, ваш погляд на картопляне пюре зміниться! Таке пюре можна сервірувати як гарнір, а можна додати в нього м'ясо або гриби і подати як самостійне блюдо. Отже, розповідаю, як приготувати пюре в горщику!
- Картопля - 8 штук
- Сир - 200 грам
- Молоко - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - За смаком

1. Картоплю відварюємо до готовності, після чого додаємо до нього молоко і 50 г масла. Солимо і ретельно перемішуємо все до однорідної маси.

2. Сир натираємо на крупній тертці і додаємо в пюре.

3. Збиваємо яйця зі сметаною. Солимо масу.

4. Змащуємо горщики шматочком вершкового масла.

5. Сметанним масу змішуємо з картопляним пюре і викладаємо в горщики. Відправляємо горщики в розігріту духовку і запікаємо пюре півгодини при температурі 150 градусів.

6. Наше пюре готове! Можна додати дрібно нарізану ковбаску або зелень. Смачного!