Пряники з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите нескладну домашню випічку, тоді обов'язково рекомендую на замітку цей цікавий варіант, як приготувати пряник з сухофруктами без яєць. Відмінний десерт до чаю для всієї родини!
Цей рецепт гарний тим, що в якості добавок можна використовувати абсолютно будь-які сухофрукти, які вам до душі, але і не тільки. Чудово підійдуть горішки, сушені вишні, цукати. Завжди можна варіювати інгредієнти, використовуючи звичайний цукор, замість тростинного, а кефір замість молока, наприклад. У рецепті немає яєць, але пряник виходить неймовірно смачною. Обов'язково раджу спробувати!
- Борошно - 1.5 склянки (склянка - 250мл)
- Цільнозернове борошно - 3/4 склянки (або замініть звичайною)
- Тростинний цукор - 1.5 склянки
- Рослинна олія - 1.5 склянки (або розтоплене вершкове)
- Молоко - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Оцет - 2 чайних ложки
- Спеції - 2 чайних ложки (обкладинка, ваніль, мускатний горіх, кардамон і TD)
- Сухофрукти - 2 склянки (за смаком)
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
1. Використовувати крім сухофруктів можна також горішки.
2. А також сушені ягоди і цукати. Якщо у вас є час, можна залити їх звечора склянкою яблучного соку або ромом, наприклад, а після добре просушити.
3. Додавайте найрізноманітніші спеції, які вам подобаються, щоб пряник була більш ароматною.
4. У глибоку миску просійте борошно, розпушувач і спеції.
5. Додайте тростинний цукор і рослинне масло. Ретельно перемішайте.
6. Викладіть сухофрукти.
7. В окремій мисочці з'єднайте молоко і оцет.
8. Додайте соду.
9. Вилийте молоко в тісто, додайте ванільний екстракт і перемішайте до однорідності.
10. Жароміцних форму змажте маслом і викладіть в неї тісто. Розрівняйте і випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 1.5 годин до готовності (час залежить від розміру форми).