Рецепт Прозорий холодець фото

Прозорий холодець
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Індичка, Птах, Курка
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Холодець

Холодець повинен бути прозорим. Це зробити просто якщо готувати його з нежирних сортів м'яса. Чудове блюдо в будні і свята.

Найпростіше приготувати прозорий холодець з індички, курки. Холодець зі свинини з ніжками або з яловичиною теж можна зробити прозорим. Для цього потрібно бульйон добре охолодити, щоб жир застиг і після зняти його з поверхні бульйону. Я готувала свій холодець з індички з додаванням курки. Найкраще підійдуть частина крила: плече і гомілку. У них досить кісток і сполучної тканини, завдяки якій ваш холодець застигне. У самому крайньому випадку додайте в бульйон желатин. І не слухайте тих, хто стверджує, що з желатином це вже не холодець, а холодець. Холодець з індички, на мій погляд, самий смачний. З любителями свинячих ніжок сперечатися не стану, адже недарма почуття смаку саме індивідуальне.

  • Індичка - 1 кілограм (крило, стегно, гомілка)
  • Курка - 500 грам (окорочок)
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Вода - 2, 5 L
прозорий холодець - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування холодцю.
прозорий холодець - фото крок 2
Індичку помийте і викладіть в каструлю з водою. Оскільки курка звариться набагато швидше, то на даному етапі її не клади. Доведіть воду з індичкою до кипіння, вогонь зменшите до самого мінімального і знімайте піну. Щоб холодець вийшов прозорим, бульйон повинен кипіти, а ледве-ледве булькати.
прозорий холодець - фото крок 3
Через годину-півтори додайте в каструлю курку і продовжуйте варити.
прозорий холодець - фото крок 4
Додайте цибулю та моркву, посоліть і поперчіть бульйон за смаком.
прозорий холодець - фото крок 5
Додайте лавровий лист. Варіть холодець до готовності м'яса.
прозорий холодець - фото крок 6
Коли м'ясо індички буде відходити від кістки, холодець буде готовий. Дістаньте з каструлі м'ясо. Штам Бульйон.
прозорий холодець - фото крок 7
Розберіть м'ясо, видаляючи кістки і шкірку. Повинна залишитися тільки м'якоть.
прозорий холодець - фото крок 8
М'ясо наріжте і розкладіть по формах.
прозорий холодець - фото крок 9
Додайте подрібнений часник.
прозорий холодець - фото крок 10
М'ясо залийте процідженим бульйоном і відправте холодець в холод до повного застигання.
прозорий холодець - фото крок 11
Прозорий холодець готовий. Подавайте на закуску з хріном, гірчицею і соусами.

Схожі рецепти