Прозорий холодець
(покроковий рецепт з фото)
Холодець повинен бути прозорим. Це зробити просто якщо готувати його з нежирних сортів м'яса. Чудове блюдо в будні і свята.
Найпростіше приготувати прозорий холодець з індички, курки. Холодець зі свинини з ніжками або з яловичиною теж можна зробити прозорим. Для цього потрібно бульйон добре охолодити, щоб жир застиг і після зняти його з поверхні бульйону. Я готувала свій холодець з індички з додаванням курки. Найкраще підійдуть частина крила: плече і гомілку. У них досить кісток і сполучної тканини, завдяки якій ваш холодець застигне. У самому крайньому випадку додайте в бульйон желатин. І не слухайте тих, хто стверджує, що з желатином це вже не холодець, а холодець. Холодець з індички, на мій погляд, самий смачний. З любителями свинячих ніжок сперечатися не стану, адже недарма почуття смаку саме індивідуальне.
- Індичка - 1 кілограм (крило, стегно, гомілка)
- Курка - 500 грам (окорочок)
- Часник - 4-5 зубчиків
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вода - 2, 5 L