Прозорий курячий бульйон
(покроковий рецепт з фото)
Всі знають про корисні властивості бульйону з курки. Він смачний, легкий і добре втаязикє голод. Важливо, щоб він не був мутним, тому потрібно знати, як приготувати прозорий курячий бульйон.
Курячий бульйон - дуже легке, але в той же час поживну страву. Його готують на основі курячого м'яса з додаванням різних овочів і спецій. Готовий бульйон подають обов'язково гарячим з грінками, сухарями, білим або житнім хлібом, з лавашем. Таке блюдо дуже сподобається діткам і прекрасно вгамує голод навіть дорослої людини.
- Куряча грудка - 0, 5 штуки
- Вода - 1, 2 L
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Корінь селери - 1/4 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
1. З курячої грудки знімаю шкіру, саму грудку мою і розрізаю на 2 частини, використовую тільки одну половину.
2. Розміщую грудку в каструлю, заливаю її холодною водою, відправляю каструлю на вогонь.
3. Поки грудка на плиті, підготую все овочі: очищаю і мою морква, цибуля, відрізаю невеликий шматочок кореня селери.
4. Після першого закипання відразу зливаю воду, обполіскую грудку і знову заливаю її холодною водою.
5. Відразу кладу до курки порізану великими шматками морква, цибуля і селера.
6. Доводжу вміст каструлі до кипіння, а потім відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму, це і є запорука прозорого бульйону. Варю бульйон близько однієї години, а за пару хвилин до готовності додаю лавровий лист, сіль та інші спеції за смаком.
7. Готовий бульйон наливаю в тарілку і подаю обов'язково гарячим з сухариками. Смачного!