Рецепт Прозорий курячий бульйон фото

Прозорий курячий бульйон
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Птах, Курка, Куряча грудка
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід
Супи, Бульйони

Всі знають про корисні властивості бульйону з курки. Він смачний, легкий і добре втаязикє голод. Важливо, щоб він не був мутним, тому потрібно знати, як приготувати прозорий курячий бульйон.

Курячий бульйон - дуже легке, але в той же час поживну страву. Його готують на основі курячого м'яса з додаванням різних овочів і спецій. Готовий бульйон подають обов'язково гарячим з грінками, сухарями, білим або житнім хлібом, з лавашем. Таке блюдо дуже сподобається діткам і прекрасно вгамує голод навіть дорослої людини.

  • Куряча грудка - 0, 5 штуки
  • Вода - 1, 2 L
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Корінь селери - 1/4 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком
прозорий курячий бульйон - фото крок 1
1. З курячої грудки знімаю шкіру, саму грудку мою і розрізаю на 2 частини, використовую тільки одну половину.
прозорий курячий бульйон - фото крок 2
2. Розміщую грудку в каструлю, заливаю її холодною водою, відправляю каструлю на вогонь.
прозорий курячий бульйон - фото крок 3
3. Поки грудка на плиті, підготую все овочі: очищаю і мою морква, цибуля, відрізаю невеликий шматочок кореня селери.
прозорий курячий бульйон - фото крок 4
4. Після першого закипання відразу зливаю воду, обполіскую грудку і знову заливаю її холодною водою.
прозорий курячий бульйон - фото крок 5
5. Відразу кладу до курки порізану великими шматками морква, цибуля і селера.
прозорий курячий бульйон - фото крок 6
6. Доводжу вміст каструлі до кипіння, а потім відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму, це і є запорука прозорого бульйону. Варю бульйон близько однієї години, а за пару хвилин до готовності додаю лавровий лист, сіль та інші спеції за смаком.
прозорий курячий бульйон - фото крок 7
7. Готовий бульйон наливаю в тарілку і подаю обов'язково гарячим з сухариками. Смачного!

Схожі рецепти