Простий пиріг з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся рецептом пирога, який полюбився моїй родині. Бездріжджове тісто невибагливо і не вимагає вистоювання. Для начинки можна брати будь-яке м'ясо, але найніжніший пиріг виходить саме з куркою.
Нескладний у приготуванні пиріг з листкового тіста може виступити в якості вечері, а також в якості закуски. Хороший пиріг з куркою як в гарячому, так і холодному вигляді.
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно пшеничне - 1/2 склянки
- Бульйон курячий - 2 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Курячі грудки - 2 штуки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 пучок
- Зелений горошок - 200 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Листкове тісто - 1 кілограм
1. У сотейнику на повільному вогні розтопіть половину вершкового масла. Всипте борошно і заважайте тісто протягом 1 хвилини. Потім приберіть сотейник з вогню.
2. Влийте до тесту курячий бульйон і збийте до однорідності. Додайте молоко, ретельно перемішуючи, доведіть до кипіння і розчинення грудочок на середньому вогні.
3. Наріжте копчені грудки середніми кубиками.
4. Курку відправте в тісто. Додайте лимонний сік, мускатний горіх, сіль і перець за смаком.
5. На сковороді розтопіть трохи вершкового масла і обсмажте подрібнену цибулю, селера і моркву до готовності.
6. У форму для випікання залийте всю суміш, яка вже включає в себе остиглі готові овочі. Посипте зверху горошком і подрібненою петрушкою.
7. Змастіть листкове тісто яйцем, покривши їм пиріг. Випікайте пиріг протягом півгодини при 250 градусах. Смачного!