Рецепт Простий пиріг з куркою фото

Простий пиріг з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Поділюся рецептом пирога, який полюбився моїй родині. Бездріжджове тісто невибагливо і не вимагає вистоювання. Для начинки можна брати будь-яке м'ясо, але найніжніший пиріг виходить саме з куркою.

Опис приготування:

Нескладний у приготуванні пиріг з листкового тіста може виступити в якості вечері, а також в якості закуски. Хороший пиріг з куркою як в гарячому, так і холодному вигляді.

  • Вершкове масло - 250 грам
  • Борошно пшеничне - 1/2 склянки
  • Бульйон курячий - 2 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Курячі грудки - 2 штуки
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 1 пучок
  • Зелений горошок - 200 грам
  • Петрушка - 1 пучок
  • Листкове тісто - 1 кілограм
простий пиріг з куркою - фото крок 1
1. У сотейнику на повільному вогні розтопіть половину вершкового масла. Всипте борошно і заважайте тісто протягом 1 хвилини. Потім приберіть сотейник з вогню.
простий пиріг з куркою - фото крок 2
2. Влийте до тесту курячий бульйон і збийте до однорідності. Додайте молоко, ретельно перемішуючи, доведіть до кипіння і розчинення грудочок на середньому вогні.
простий пиріг з куркою - фото крок 3
3. Наріжте копчені грудки середніми кубиками.
простий пиріг з куркою - фото крок 4
4. Курку відправте в тісто. Додайте лимонний сік, мускатний горіх, сіль і перець за смаком.
простий пиріг з куркою - фото крок 5
5. На сковороді розтопіть трохи вершкового масла і обсмажте подрібнену цибулю, селера і моркву до готовності.
простий пиріг з куркою - фото крок 6
6. У форму для випікання залийте всю суміш, яка вже включає в себе остиглі готові овочі. Посипте зверху горошком і подрібненою петрушкою.
простий пиріг з куркою - фото крок 7
7. Змастіть листкове тісто яйцем, покривши їм пиріг. Випікайте пиріг протягом півгодини при 250 градусах. Смачного!

Схожі рецепти