Простий коктейль з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви новачок в мистецтві змішування коктейлів, це ваш зоряний час. Якщо ж ви справжній профі, то в черговий раз зможете оцінити твердження про те, що самі геніальні речі зазвичай прості.
Гарячий коктейль з журавлиною і апельсином не тільки смачний, але і дуже корисний. Тим більше готувати його дуже просто, ось побачите!
- Журавлина - 200 грам
- Міцний чай - 250 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука
- Вода - 500 мілілітрів
- Зірочки гвоздики - 8 штук
- Паличка кориці - 1 штука
- Мед - За смаком
1
Журавлину подрібнюємо в блендері (відклавши невелику жменю ягід) і протираємо через сито.
2
Макуха змішуємо з водою в каструлі і доводимо до кипіння. Після проціджуємо відвар.
3
У проціджений відвар додаємо бутончики гвоздики і корицю і даємо настоятися протягом 7 хвилин.
4
Потім додаємо журавлинне пюре, ягоди журавлини, мідь, апельсиновий сік і чай. Підігріваємо пару хвилин в каструльці і розливаємо по склянках.
5
При бажанні можна додати червоного вина!