Пончики з маком
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати пончики з маком. Це привітне сімейна страва ми часто готуємо всі разом, з рідними. Ліпити пончики з маковою начинкою - одне задоволення! виходить смакота!
Для приготування я купувала мак в гіпермаркеті на вагу. Так виходить набагато дешевше. Всі інші інгредієнти вже були куплені заздалегідь. І zavalyalasy спробувати горілку, з минулого свята. Пончики вийшли пишними і святковими, така краса за невисоку вартість!
- Молоко - 1 літр
- Жовток яєчний - 7 штук
- Маргарин - 1 штука (пачка)
- Цукор - 2, 5 склянки
- Дріжджі - 100 грам (свіжі)
- Горілка - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки (в тісто)
- Олія соняшникова - 0, 5 L (для смаження)
- Борошно - 8-9 склянок
- Мак - 1, 5 склянки
Мак перетираємо разом з цукром в комбайні або в ступці. Викладаємо в посуд, така начинка у нас вийшла!
Молоко з маргарином ставимо на вогонь. Дріжджі посипаємо цукром (1, 5 ст.) і прибираємо в тепло. У просіяне борошно виливаємо закип'ятила гаряче молоко. Жовтки збиваємо з цукром, що залишився, вливаємо в них розтоплений маргарин, соняшникова олія, трохи горілки, щіпку солі і живі дріжджі.
Тесту даємо 1, 5 годину, щоб воно встигло вступити в реакцію з дріжджами. Після ділимо його на маленькі частини, з яких формуємо маленькі пухкі коржі. Закладаємо в кожну корж нашу начинку, закриваємо краю і формуємо кульки.
Пончики готуємо в розпеченому маслі в глибокій посуді. Смажимо їх до золотого кольору, щоб вони були рум'яними і красивими!
Посипаємо пончики цукровою пудрою. Ось така красотища з насиченою маковою начинкою у нас вийшла! Смачного!