Полуниця на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Період заготовок стартував і ви шукайте максимально прості варіанти консервації? Тоді цей рецепт приготування полуниці на зиму без стерилізації, можливо, вам припаде до душі.
У рецепті вказано кількість цукру і лимонної кислоти, але не вказано кількість ягоди на 1 банку. А вся справа в тому, що у кожного свої переваги на цей рахунок. Мінімальна заповненість - це приблизно третина банки, а максимальна - на ваш погляд.
1. Насамперед потрібно поставити на вогонь очищену воду.
2. Банки попередньо вимити і дуже бажано (але зовсім необов'язково) простерилізувати. Кришки викласти в невелику каструльку і залити водою. Поставити на вогонь і дати їм закипіти.
3. Ягоду вимити, видаливши хвостики і ретельно перебрати. Для аромату доповнити цей простий рецепт полуниці на зиму без стерилізації можна кількома листочками м'яти.
4. У чисті банки насипати ягідки.
5. Додати цукор і лимонну кислоту.
6. Коли вода закипить, акуратно залити її в банку в кілька прийомів, даючи банку поступово прогріватися.
7. Тепер можна дістати з окропу кришку і закатати банку.
8. Акуратно перевернути банку і злегка струсити, щоб цукор і лимонна кислота швидше розчинилися.
9. Перевернути банку догори дном і залишити до повного охолодження.
10. Після полуниця на зиму без стерилізації в домашніх умовах може відправитися в темне і прохолодне місце.
- Полуниця - 1 За смаком
- Цукор - 1 Склянка (з 1 трехлитровую банку)
- Лимонна кислота - 0.5 чайних ложки (з 1 банку)
1. Насамперед потрібно поставити на вогонь очищену воду.
2. Банки попередньо вимити і дуже бажано (але зовсім необов'язково) простерилізувати. Кришки викласти в невелику каструльку і залити водою. Поставити на вогонь і дати їм закипіти.
3. Ягоду вимити, видаливши хвостики і ретельно перебрати. Для аромату доповнити цей простий рецепт полуниці на зиму без стерилізації можна кількома листочками м'яти.
4. У чисті банки насипати ягідки.
5. Додати цукор і лимонну кислоту.
6. Коли вода закипить, акуратно залити її в банку в кілька прийомів, даючи банку поступово прогріватися.
7. Тепер можна дістати з окропу кришку і закатати банку.
8. Акуратно перевернути банку і злегка струсити, щоб цукор і лимонна кислота швидше розчинилися.
9. Перевернути банку догори дном і залишити до повного охолодження.
10. Після полуниця на зиму без стерилізації в домашніх умовах може відправитися в темне і прохолодне місце.