Рецепт Полуниця на зиму без стерилізації фото

Полуниця на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Рецепти без шкоди
На швидку руку
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 10 хв.

Період заготовок стартував і ви шукайте максимально прості варіанти консервації? Тоді цей рецепт приготування полуниці на зиму без стерилізації, можливо, вам припаде до душі.

Опис приготування:

У рецепті вказано кількість цукру і лимонної кислоти, але не вказано кількість ягоди на 1 банку. А вся справа в тому, що у кожного свої переваги на цей рахунок. Мінімальна заповненість - це приблизно третина банки, а максимальна - на ваш погляд.

1. Насамперед потрібно поставити на вогонь очищену воду.

2. Банки попередньо вимити і дуже бажано (але зовсім необов'язково) простерилізувати. Кришки викласти в невелику каструльку і залити водою. Поставити на вогонь і дати їм закипіти.

3. Ягоду вимити, видаливши хвостики і ретельно перебрати. Для аромату доповнити цей простий рецепт полуниці на зиму без стерилізації можна кількома листочками м'яти.

4. У чисті банки насипати ягідки.

5. Додати цукор і лимонну кислоту.

6. Коли вода закипить, акуратно залити її в банку в кілька прийомів, даючи банку поступово прогріватися.

7. Тепер можна дістати з окропу кришку і закатати банку.

8. Акуратно перевернути банку і злегка струсити, щоб цукор і лимонна кислота швидше розчинилися.

9. Перевернути банку догори дном і залишити до повного охолодження.

10. Після полуниця на зиму без стерилізації в домашніх умовах може відправитися в темне і прохолодне місце.

  • Полуниця - 1 За смаком
  • Цукор - 1 Склянка (з 1 трехлитровую банку)
  • Лимонна кислота - 0.5 чайних ложки (з 1 банку)
У рецепті вказано кількість цукру і лимонної кислоти, але не вказано кількість ягоди на 1 банку. А вся справа в тому, що у кожного свої переваги на цей рахунок. Мінімальна заповненість - це приблизно третина банки, а максимальна - на ваш погляд.

1. Насамперед потрібно поставити на вогонь очищену воду.

2. Банки попередньо вимити і дуже бажано (але зовсім необов'язково) простерилізувати. Кришки викласти в невелику каструльку і залити водою. Поставити на вогонь і дати їм закипіти.

3. Ягоду вимити, видаливши хвостики і ретельно перебрати. Для аромату доповнити цей простий рецепт полуниці на зиму без стерилізації можна кількома листочками м'яти.

4. У чисті банки насипати ягідки.

5. Додати цукор і лимонну кислоту.

6. Коли вода закипить, акуратно залити її в банку в кілька прийомів, даючи банку поступово прогріватися.

7. Тепер можна дістати з окропу кришку і закатати банку.

8. Акуратно перевернути банку і злегка струсити, щоб цукор і лимонна кислота швидше розчинилися.

9. Перевернути банку догори дном і залишити до повного охолодження.

10. Після полуниця на зиму без стерилізації в домашніх умовах може відправитися в темне і прохолодне місце.

Схожі рецепти