Полуничний мармелад з лаймом
(покроковий рецепт з фото)
Безсумнівний плюс домашніх солодощів в тому, що в їх складі можна бути абсолютно впевненим. Такі ласощі відмінно підходять не тільки для дорослих, але і для малюків. Дуже раджу цей рецепт!
Поспішаю показати вам дуже вдалий варіант, як приготувати полуничний мармелад з лаймом. Процес, звичайно, вимагає деяких зусиль, але результат однозначно того варте! Якщо під рукою немає лайма, можна замінити його лимоном. Перед подачею мармелад можна нарізати і обваляти в цукрі. Це корисний і смачний десерт для всієї родини!
- Полуниця - 450 грам
- Цукор - 450 грам(+ для подачі)
- Рідкий пектин - 60 мілілітрів
- Вапно - 1 штука
1. Вимиту і очищену від хвостиків полуницю подрібніть в блендері з цедрою лайма.
2. Протріть отримане пюре через дрібне сито.
3. Додайте цукор, пектину і сік лайма. Поставте на вогонь. На повільному вогні уварюють 20-45 хвилин (в залежності від ягід) до загустіння.
4. Перелийте в форму, застелену пергаментом, і приберіть в холодильник години на 4 до повного застигання.
5. Готовий полуничний мармелад з лаймом наріжте невеликими кубиками.
6. За бажанням обваляйте в цукрі. Смачного!