Полента з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Поленту з сиром можна готувати по-різному, варіацій існує безліч. Основним інгредієнтом є кукурудзяна крупа. В даному рецепті полента готується з трьома різними сортами сиру.
Перед вами - простий рецепт приготування поленти з сиром. Я використовував три види сиру: сир вершковий, блакитний сир з цвіллю і класичний твердий сир. Основа для поленти готується із застиглої кукурудзяної каші. Готову страву можна подавати до столу як гарячим, так і холодним. Хай щастить!
- Заголовок зернових - 200 грам
- Сир вершковий - 200 грам
- Сир блакитний - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Зелень - За смаком (петрушка і кріп)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком

Сир з блакитною цвіллю розминаємо виделкою.

Додаємо вершковий сир, подрібнену зелень і чебрець.

Перемішуємо до однорідної маси.

Закип'ятити півлітра води, солимо і відразу засипаємо кукурудзяну крупу. Готуємо до загустіння, перемішуючи. У мене це справа зайняла 3-4 хвилини.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо поленту в форму, акуратно розрівнюємо. Даємо повністю охолонути.

Розрізаємо на однакові шматочки.

Деко застелаем папером для випічки, викладаємо шматочки поленти. Зверху намазуємо їх сирною масою.

На сирну масу кладемо другий шматочок, притискаємо руками.

На сирну масу кладемо другий шматочок, і притискаємо руками.

Присипаємо поленту тертим сиром і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Температура 190 градусів.

Смачного!