Погача з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Погача - це здобна випічка з Сербії. Погача з додаванням улюбленого сиру виходить шаруватої, повітряної і ситної. Формування у цього смачного пирога достатня легка, зручна для подачі. Пригощайтеся.
Ділюся з вами рецептом, як приготувати погача з сиром. В оригінальному рецепті пиріг виходить досить великий. Я для своєї сім'ї печу завжди половину, а на святковий стіл можна і повну порцію. Пиріг завжди виходить смачним і швидко розходиться між задоволеними їдцями.
З начинкою можна поекспериментувати: додати зелень, інший вид сиру. Подавати погача з сиром можна з першим гарячою стравою або як окрему страву. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 350 грам
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука(1/2 шт - в тісто; 1/2 - для змащення.)
- Вершкове масло - 180 грам(50 г - в тісто; 130 г - для змащення)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сир Адигейський - 200 грам
Підготуйте необхідні продукти.
Дріжджі і цукор розведіть в теплому молоці і залиште в теплому місці на 15 хвилин до появи пінної шапочки. Борошно просійте в миску, додайте 1/2 яйця, 50 г м'якого масла, сіль і дріжджі, що підійшли, замісіть м'яке тісто, НЕ липнуче до рук.
Тісто накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1, 5 години для бродіння.
Тісто має збільшитися в два рази.
Масло вершкове розтопіть, змастіть форму для запікання. Тісто розділи 7-8 однакових частин. Розкачайте в тонкий пласт і розподіліть по дну форми. Змастіть кожен пласт розтопленим вершковим маслом.
Кожен другий пласт посипте подрібнений сиром.
Останній пласт не змащувати. Гострим ножем зробіть надрізи по всьому периметру пирога, у цілому дна форми. Накрийте харчової плівкою і залиште на 30 хвилин в теплому місці для підходу.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть верх пирога розмішати половиною яйця і випікайте протягом 35-40 хвилин.
Готову випічку трохи остудіть і подавайте до столу. Смачного!