Плюшки московські
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що спекти до чаю в якості десерту? Хочу запропонувати простий і апетитний варіант дріжджових булочок, які припадуть до смаку як дорослим, так і малюкам. Рекомендую рецепт!
Хочу розкривати вам секрет, як приготувати плюшки московські. Це знамениті булочки-сердечка, рясно присипані цукром. Апетитні, ніжні і дійсно таять у роті. Побалуйте себе і гостей домашньою випічкою.
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 15 чайних ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Рослинна олія - 0.5 склянки

1. Теплу воду налийте в глибоку миску. Додайте 3 чайні ложки цукру.

2. Всипте дріжджі і залиште хвилин на 5-7.

3. Додайте сіль.

4. Всипте заздалегідь просіяне борошно.

5. І почніть замішувати тісто. В процесі влийте рослинне масло без запаху.

6. Готове тісто накрийте чистим рушником і залиште в теплі на годинку. Після тісто потрібно обмять і дати йому підійти ще раз.

7. Тісто добре підійде і збільшиться в об'ємі.

8. Розділіть його на 12 однакових частин.

9. Розкачайте шматочок тесту. Змастіть поверхню водою.

10. І присипте ложкою цукру.

11. Акуратно згорніть.

12. З'єднайте краю.

13. Гострим ножем зробіть надріз, але не до кінця.

14. І акуратно розгорніть.

15. Ось такі плюшки виходять. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Залиште хвилин на 25-30, щоб вони підійшли.

16. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте плюшки хвилин 10-15 до румяности.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!