Рецепт Плов зі свининою фото

Плов зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Плов прийшов до нас з Азії, де він є традиційною стравою і готується не зі свинини. Але у нас знайти дійсне хорошу баранину не так легко, тому ми будемо робити плов зі свининою.

Опис приготування:

Для того щоб приготувати справжній плов слід знати кілька дуже нескладних правил, і цей простий рецепт плову зі свининою є відмінним наочним посібником для початківців господарок. З м'ясом все зрозуміло, якщо є баранина хорошої якості, то використовуємо її, але для нашої людини і за смаком і по запаху більш підходящий варіант - це все-таки плов зі свининою. Далі не забуваємо про те, що інгредієнти необхідно брати в правильних пропорціях, а це значить, що м'ясо, Мал, морква і цибуля повинні бути в співвідношенні 1:1. Ну і, звичайно ж, не забуваємо про те, що відрізняє плов від звичайного рису - в плові обов'язково повинен бути зірвак, тобто м'ясо і овочі обов'язково повинні бути обсмажені. Тепер, коли ви знаєте всю необхідну інформацію, можна приступати до справи, а мій рецепт приготування плову зі свининою допоможе вам зробити все правильно.

  • Свинина - 1 кілограм
  • Мал - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
  • Часник - 1-2 штук
  • Олія соняшникова - 1, 5 склянки
  • Зорі - 2 чайних ложки
  • Барбарис - 1 Чайна ложка
  • Перець солодкий червоний - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
плов зі свининою - фото крок 1
Готуємо інгредієнти: морква чистимо і нарізаємо соломкою. У правильному плові ніколи не використовують крупну тертку.
плов зі свининою - фото крок 2
Ріпчасту цибулю так само чистимо і нарізаємо півкільцями.
плов зі свининою - фото крок 3
М'ясо промиваємо під холодною водою і нарізаємо невеликими кубиками зі стороною приблизно 2-3 см.
плов зі свининою - фото крок 4
Якщо говорити про посуд, то тут ми використовуємо тільки казан або каструлю з товстими стінками, інакше плов буде вже не той. Наливаємо в казан масло і гарненько його нагріваємо, потім кидаємо в нього цибулину. В оригінальному рецепті це обов'язкова уязик, так як цибулина вбираємо з масла все шкідливе.
плов зі свининою - фото крок 5
Цибулину прибираємо, а в казан відправляємо смажитися нарізану цибулю. Смажимо його до хорошого золотистого кольору.
плов зі свининою - фото крок 6
Тепер додаємо нарізане м'ясо і так само обсмажуємо його на сильному вогні до рум'яної скоринки.
плов зі свининою - фото крок 7
Наступна в казан відправляється морква. Її смажимо до тих пір, поки вона не стане м'якою.
плов зі свининою - фото крок 8
Поки овочі і м'ясо смажаться, ми ретельно промиваємо кілька разів рис і заливаємо його водою.
плов зі свининою - фото крок 9
Тепер вливаємо в казан приблизно 1, 5 літра води, а коли вона закипить, солимо і додаємо спеції. З часнику знімаємо верхній шар лушпиння і опускаємо голівку в середину казана. Робимо слабкий вогонь і варимо все протягом 40 хвилин.
плов зі свининою - фото крок 10
Після закінчення часу починаємо акуратно викладати рис. Коли рис буде рівномірно розподілений по поверхні, повертаємо часник в середину казана.
плов зі свининою - фото крок 11
Варимо плов на середньому вогні, поки з нього майже повністю не випаруватися рідина.
плов зі свининою - фото крок 12
Тепер збираємо рис від краю до центру, щоб вийшла горочка, всередині якої часник. Накриваємо рис тарілкою, а казан кришкою, готуємо плов ще 10-15 хвилин на повільному вогні.
плов зі свининою - фото крок 13
Наш плов готовий! Викладаємо на тарілку спочатку рис, потім йде м'ясо, а на саму верхівку поміщаємо голівку часнику. Всім смачного!

Схожі рецепти