Плов з вешенками
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати плов з вешенками в домашніх умовах. Насправді, хоч і здається, що це складно, це не так - готується таке блюдо швидше, ніж ви собі можете уявити. Спробуйте!
Ділюся простим рецептом плову з вешенками. Я ось раніше завжди дотримувалася канонів - готувала плов тільки з бараниною, Казань, і, як годиться, не менш двох годин. Однак потім зрозуміла, що такі ось "експериментальні" види плову можуть виявитися не менш смачними. Наприклад, цей плов - хоч він і пісний, смачніше не придумаєш! Спробуйте обов'язково!
- Рис басмати - 400 грам
- Помідори в'ялені - 200 грам
- Перець болгарський - 2 штуки
- Перець чилі - 1 штука (невеликого розміру)
- Гливи - 300 грам
- Часник - 1 штука(1 середня головка)
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Куркума - 1 щіпка
- Сіль - 2 щіпки
- Koriandr - 1 щіпка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
1. Розігріваємо олію, і обсмажити в ньому зубки часнику і цибулю півкільцями до рум'яного кольору.
2. Гриби відварити в киплячій воді 5 хвилин. Відкинемо на друшляк, а потім подкідаем в сковорідку до цибульки, обсмажити все разом, додавши куркуму, цукор, сіль і коріандр.
3. Далі додамо морква, помідори і два види перцю. Перемішаємо. Окремо відварити рис до готовності.
4. Тепер додаємо рис і перемішати все разом. Накриємо кришкою і на малому вогні тушкуємо 5-10 хвилин.
5. От і все! Смачного!