Рецепт Плов з вешенками фото

Плов з вешенками
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Крупи , Гриби , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 40 хв.

Розповім, як приготувати плов з вешенками в домашніх умовах. Насправді, хоч і здається, що це складно, це не так - готується таке блюдо швидше, ніж ви собі можете уявити. Спробуйте!

Опис приготування:

Ділюся простим рецептом плову з вешенками. Я ось раніше завжди дотримувалася канонів - готувала плов тільки з бараниною, Казань, і, як годиться, не менш двох годин. Однак потім зрозуміла, що такі ось"експериментальні" види плову можуть виявитися не менш смачними. Наприклад, цей плов - хоч він і пісний, смачніше не придумаєш! Спробуйте обов'язково!

  • Рис басмати - 400 грам
  • Помідори в'ялені - 200 грам
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Перець чилі - 1 штука (невеликого розміру)
  • Гливи - 300 грам
  • Часник - 1 штука(1 середня головка)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 1-2 штук
  • Куркума - 1 щіпка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Koriandr - 1 щіпка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
плов з вешенками - фото крок 1
1. Розігріваємо олію, і обсмажити в ньому зубки часнику і цибулю півкільцями до рум'яного кольору.
плов з вешенками - фото крок 2
2. Гриби відварити в киплячій воді 5 хвилин. Відкинемо на друшляк, а потім подкідаем в сковорідку до цибульки, обсмажити все разом, додавши куркуму, цукор, сіль і коріандр.
плов з вешенками - фото крок 3
3. Далі додамо морква, помідори і два види перцю. Перемішаємо. Окремо відварити рис до готовності.
плов з вешенками - фото крок 4
4. Тепер додаємо рис і перемішати все разом. Накриємо кришкою і на малому вогні тушкуємо 5-10 хвилин.
плов з вешенками - фото крок 5
5. От і все! Смачного!

Схожі рецепти