Плов з стегенець
(покроковий рецепт з фото)
Такий плов з стегенець в домашніх умовах стане не тільки ситним, але і бюджетним стравою. Готувати його можна прямо на сковороді, додавши овочі та приправи.
Традиційно плов готують з баранини або свинини, але плов з стегенець в домашніх умовах - Проте смачна страва. Такий варіант плову мало витратний і швидко готується, тому став затребуваним на кухні багатьох сучасних господинь. Стегенця швидко смажаться і за смаком дуже ніжні. З рисом птах поєднується прекрасно!
- Мал - 1 Склянка
- Стегенця - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
1. Починаємо готувати плов з м'яса…нарізаємо стегенця на 3-4 частини (як любите), ретельно миємо їх і просушують паперовим рушником.
2. Солимо м'ясо і відправляємо смажитися його на сковороду. Для смаження візьміть рослинне масло.
3. Нарізаємо цибулю (дрібно) і відправляємо на сковороду, але тільки тоді, коли стегенця обсмажаться з двох сторін.
4. Натираємо моркву і відправляємо туди ж. Перемішуємо м'ясо з овочами і смажимо до золотистого кольору.
5. В самому кінці нарізаємо болгарський перець. Можна також овочі відправити до м'яса всі разом і злегка їх припустити - як забажаєте. Смак трохи зміниться (у другому випадку).
6. Моєму рис кілька разів, після чого відправляємо його на сковороду. Засипаємо зверху м'яса з овочами.
7. В середині робимо невелику воронку. Сюди зазвичай викладають часник і приправи. Так зробимо і ми.
8. Беремо приправи і лавровий лист, викладаємо всередину і окремо кип'ятимо воду.
9. Вливаємо воду так, щоб вона була на 3 пальці вище над поверхнею води. Зверніть увагу, що кожен сорт рису готується по-різному.
10. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності, не забуваючи періодично помішувати.
11. От і все - 45 хвилин на слабкому вогні, і наш плов з стегенець в домашніх умовах готовий! Подавайте до столу гарячим, разом з овочевими салатами або соліннями.