Маринад для курячих стегенець
(покроковий рецепт з фото)
Одні і ті ж продукти можна приготувати і для повсякденного і для святкового столу. До них відносяться стегенця. Успіх готового блюда без сумніву буде залежати від обраного маринаду.
Приготувати маринад для стегенець за цим рецептом не важко, всі інгредієнти прості і знайдуться практично на будь-якій кухні. Цей маринад найулюбленіший в нашій родині, курочка виходить надзвичайно ніжна, соковита і смачна. Сподіваюся сподобається і вам! Причому підійде такий спосіб маринування не тільки для стегенець, але і для будь-якої іншої частини курки.
- Майонез - 1, 5 Ст. Ложки
- Аджика - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Стегенця - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції - За смаком (для курки)
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте разом аджику, гірчицю і майонез.
Додайте пропущений через прес часник.
Цибуля наріжте півкільцями.
Стегенця якщо необхідно розморозити при кімнатній температурі, промийте під проточною водою і обсушити паперовим рушником.
Додайте до них часниковий соус, нарізану цибулю, свіжовичавлений сік лимона, сіль і спеції за смаком.
Все ретельно перемішайте, пам'ятайте цибулю руками, щоб він пустив сік і залиште стегенця маринуватися мінімум на 30 хвилин. По можливості можна залишити на ніч. Чим довше курка маринується, тим ніжніше буде м'ясо.
Мариновані стегенця обтрусіть від цибулі і викладіть в змащену маслом форму для запікання.
Готуйте при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Смачного!