Рецепт Плов з мідіями фото

Плов з мідіями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Крупи , Мал , Мідії і гребінці
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Час приготування: 55 хв.

Класично плов, звичайно, готують з баранини. Але безліч і різноманітність рецептів дозволяє нам готувати плов з різних інгредієнтів. Сьогодні спробуємо плов з мідіями.

Кількість порцій: 6-7
  • Мідії - 400 грам
  • Мал - 300 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 4 штуки
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Приправи - За смаком
плов з мідіями - фото крок 1
1. Підготувати овочі. Цибулю і моркву почистити. Цибулю нарізати кубиками. Морква нарізати соломкою. Розжарити в казані масло і обсмажити цибулю. Додати моркву. Смажити. Морква повинна стати м'якою.
плов з мідіями - фото крок 2
2. Мідії продаються вареними і замороженими. Додати їх до овочів і обсмажити протягом декількох хвилин.
плов з мідіями - фото крок 3
3. Мал промити в холодній воді. У казан додати необхідні спеції і сіль. Налити 2 склянки води. Закип'ятити і проварити 3-4 хвилини. Засипати рис.
плов з мідіями - фото крок 4
4. Вода повинна покривати рис на 1-1, 5 см. Розрівняти рис і кип'ятити, поки вода з поверхні рису не википить. Покласти головку чищеного часнику і, по бажанню, шматочок гострого перцю. Закрити плов щільно кришкою, щоб не виходив пар. Зменшити вогонь до мінімуму і залишити казан на 25 хвилин. Дати плову настоятися протягом 25 хвилин.

Схожі рецепти