Плов з мідіями
(покроковий рецепт з фото)
Класично плов, звичайно, готують з баранини. Але безліч і різноманітність рецептів дозволяє нам готувати плов з різних інгредієнтів. Сьогодні спробуємо плов з мідіями.
Кількість порцій: 6-7
- Мідії - 400 грам
- Мал - 300 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 4 штуки
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Приправи - За смаком
1. Підготувати овочі. Цибулю і моркву почистити. Цибулю нарізати кубиками. Морква нарізати соломкою. Розжарити в казані масло і обсмажити цибулю. Додати моркву. Смажити. Морква повинна стати м'якою.
2. Мідії продаються вареними і замороженими. Додати їх до овочів і обсмажити протягом декількох хвилин.
3. Мал промити в холодній воді. У казан додати необхідні спеції і сіль. Налити 2 склянки води. Закип'ятити і проварити 3-4 хвилини. Засипати рис.
4. Вода повинна покривати рис на 1-1, 5 см. Розрівняти рис і кип'ятити, поки вода з поверхні рису не википить. Покласти головку чищеного часнику і, по бажанню, шматочок гострого перцю. Закрити плов щільно кришкою, щоб не виходив пар. Зменшити вогонь до мінімуму і залишити казан на 25 хвилин. Дати плову настоятися протягом 25 хвилин.