Плов з девзіра
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на замітку класичний рецепт плову з девзіра з бараниною, овочами і спеціями. Хочете отримати справжнє задоволення від приготування їжі? Тоді поспішайте на кухню, запам'ятавши рецепт.
Рецепт приготування плову з девзіра нічим не відрізняється від будь-якого іншого варіанту, а ось смак страви здатний здивувати навіть гурманів. Цей сорт рису, завдяки своїм особливостям, ідеально підходить для плову, так що хоча б раз варто спробувати зробити саме такий варіант.
- Баранина - 500-600 грам
- Мал - 500 грам
- Цибулина - 4-5 штук
- Морква - 4-5 штук
- Часник - 5-6 зубчиків
- Kardyuk - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції для плову - 1 За смаком
1. Для початку слід ретельно промити рис. На це може піти досить багато часу, так як вода повинна стати повністю прозорою.
2. Також потрібно підготувати всі інгредієнти. Моркву і цибулю очистити, нарізати. Баранину вимити, просушити і порізати невеликими шматочки. Все повинно бути під рукою, так як в процесі смаження на це просто не буде часу.
3. У казан відправити курдюк і на сильному вогні витопити з нього жир.
4. Потім вийняти курдюк шумівкою і відправити в розігрітий жир цибуля.
5. Коли цибуля стане золотистим, додати баранину і обсмажити до появи скоринки. В рецепт приготування плову з девзіра можна при бажанні використовувати і інше м'ясо.
6. Наступним інгредієнтом, який потрібно відправити в казан, буде морква. Її необхідно також злегка обсмажити.
7. Посолити і додати спеції. Залити овочі з м'ясом окропом і тушкувати зірвак на повільному вогні хвилин 30-35.
8. Додати в казан часник і всипати промитий рис.
9. Влити ще трохи окропу, щоб він покрив рис і довести до кипіння.
10. Коли основна маса води вбралася, рис зібрати невеликою гіркою в центрі і накрити тарілкою. Під кришку додатково можна покласти вафельний рушник. Поставити казан на розсікач і на самому повільному вогні томити плов з девзіра в домашніх умовах близько 35-40 хвилин.
11. Потім краще залишити плов в казані ще на півгодинки, щоб рис як слід просочився спеціями, і можна подавати до столу.