Плов з девзіра
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на замітку класичний рецепт плову з девзіра з бараниною, овочами і спеціями. Хочете отримати справжнє задоволення від приготування їжі? Тоді поспішайте на кухню, запам'ятавши рецепт.
Рецепт приготування плову з девзіра нічим не відрізняється від будь-якого іншого варіанту, а ось смак страви здатний здивувати навіть гурманів. Цей сорт рису, завдяки своїм особливостям, ідеально підходить для плову, так що хоча б раз варто спробувати зробити саме такий варіант.
- Баранина - 500-600 грам
- Мал - 500 грам
- Цибулина - 4-5 штук
- Морква - 4-5 штук
- Часник - 5-6 зубчиків
- Kardyuk - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції для плову - 1 За смаком
![плов з девзіра - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165400.webp)
1. Для початку слід ретельно промити рис. На це може піти досить багато часу, так як вода повинна стати повністю прозорою.
![плов з девзіра - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165402.webp)
2. Також потрібно підготувати всі інгредієнти. Моркву і цибулю очистити, нарізати. Баранину вимити, просушити і порізати невеликими шматочки. Все повинно бути під рукою, так як в процесі смаження на це просто не буде часу.
![плов з девзіра - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165403.webp)
3. У казан відправити курдюк і на сильному вогні витопити з нього жир.
![плов з девзіра - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165404.webp)
4. Потім вийняти курдюк шумівкою і відправити в розігрітий жир цибуля.
![плов з девзіра - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165405.webp)
5. Коли цибуля стане золотистим, додати баранину і обсмажити до появи скоринки. В рецепт приготування плову з девзіра можна при бажанні використовувати і інше м'ясо.
![плов з девзіра - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165406.webp)
6. Наступним інгредієнтом, який потрібно відправити в казан, буде морква. Її необхідно також злегка обсмажити.
![плов з девзіра - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165407.webp)
7. Посолити і додати спеції. Залити овочі з м'ясом окропом і тушкувати зірвак на повільному вогні хвилин 30-35.
![плов з девзіра - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165408.webp)
8. Додати в казан часник і всипати промитий рис.
![плов з девзіра - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165409.webp)
9. Влити ще трохи окропу, щоб він покрив рис і довести до кипіння.
![плов з девзіра - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165410.webp)
10. Коли основна маса води вбралася, рис зібрати невеликою гіркою в центрі і накрити тарілкою. Під кришку додатково можна покласти вафельний рушник. Поставити казан на розсікач і на самому повільному вогні томити плов з девзіра в домашніх умовах близько 35-40 хвилин.
![плов з девзіра - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/plov_iz_devziri-165411.webp)
11. Потім краще залишити плов в казані ще на півгодинки, щоб рис як слід просочився спеціями, і можна подавати до столу.