Рецепт Плов з часником фото

Плов з часником
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Плов вже давно став одним з найбільш поширених страв на нашій території і у кожної господині є свій власний спосіб його приготування, а сьогодні я поділюся з вами своїм рецептом.

Цей рецепт приготування плову з часником родом з Узбекистану, там він є одним з традиційних страв. Особисто я його просто обожнюю і часто готую для своєї сім'ї, і, на мій погляд, цей варіант приготування плову є найвдалішим і при цьому досить простим. Ленд себе, інгредієнтів тут мінімальна кількість, тільки те, що потрібно, спеції підібрані ідеально, а в поєднанні все це дає приголомшливий смак і аромат. Саме з цих причин з безлічі способів приготування плову я вибираю цей простий рецепт плову з часником, а моя сім'я повністю мене підтримує. І якщо ви ще ніколи не готували плов таким чином, то обов'язково спробуйте, впевнена, що і вам цей рецепт теж сподобається.

  • Мал - 350 грам
  • Баранина - 350 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 70 грам (можна замінити салом)
  • Часник - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком (слабожгучій червоний мелений перець, зіра, барбарис, можна і стручковий перець)
плов з часником - фото крок 1
Для цього плову ви можете використовувати абсолютно будь-який рис, а перед початком приготування його необхідно кілька разів промити під холодною водою і дати йому трохи підсохнути.
плов з часником - фото крок 2
У казані або каструлі з товстими стінками розігріти масло або витопити сало і обсмажити на ньому нарізану цибулю до коричневого кольору.
плов з часником - фото крок 3
М'ясо нарізаємо кубиками зі стороною близько 3 сантиметрів і викладаємо його в каструлю, смажимо до утворення скоринки.
плов з часником - фото крок 4
Далі додаємо нарізану соломкою моркву і цілу головку часнику, смажимо ще кілька хвилин. З часнику перед цим слід зняти верхній шар лушпиння.
плов з часником - фото крок 5
Вливаємо воду так, щоб вона повністю накривала все інгредієнти. Коли рідина закипить, додаємо спеції і солимо. Зменшуємо вогонь і тушкуємо все протягом 50-80 хвилин, при необхідності додаємо воду.
плов з часником - фото крок 6
Тепер всипаємо рис і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні, а потім акуратно вливаємо воду так, щоб вона була на 1, 5-2 сантиметра вище рису. Пробуємо на сіль і спеції і при необхідності додаємо. Коли рідина закипить, готуємо плов на середньому вогні до випаровування води. Потім зменшуємо вогонь до слабкого, рис збираємо з баків до середини гіркою, щоб часник був усередині її, накриваємо каструлю кришкою і готуємо ще 20-25 хвилин.
плов з часником - фото крок 7
Готовий плов добре перемішуємо і викладаємо на тарілки, прикрасивши часником. Смачного!

Схожі рецепти