Плов по-Хорезмськой
(покроковий рецепт з фото)
Хорезмська - місто в Узбекистані. Готувати ми будемо справжній узбецький плов, з особливостями приготування, які притаманні саме цій провінції Узбекистану. Обов'язково ознайомтеся з рецептом.
Рецепт традиційний узбецький, тому точно дотримуйтесь рецептурі і дотримуйтесь технологію приготування.
- Баранина - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Рис круглозерний - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник головки - 5 штук
- Зіра - 1 щіпка
- Kurdyuk - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
1. М'ясо, курдюк помийте і наріжте.
2. Розтопіть курдюк, додайте м'ясо, масло і дуже добре обсмажте.
3. Лук наріжте кубиком.
4. Додайте в сковороду і обсмажуйте всі разом.
5. Моркву наріжте брусочками.
6. Додайте в сковороду моркву, зиру і обсмажуйте всі разом до м'якості моркви.
7. Часник помийте, відріжте "вусики" .
8. Рис дуже добре промийте і додайте в сковороду.
9. Обсмажте все разом, помішуючи, щоб кожна рісинки просочилася маслом.
10. Вставте в рис часник.
11. Додати сіль, поперчіть і залийте водою, щоб вона була вище рівня рису на 2 см.
12. Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Довести до готовності. Смачного!