Плов по-Хорезмськой
(покроковий рецепт з фото)
Хорезмська - місто в Узбекистані. Готувати ми будемо справжній узбецький плов, з особливостями приготування, які притаманні саме цій провінції Узбекистану. Обов'язково ознайомтеся з рецептом.
Рецепт традиційний узбецький, тому точно дотримуйтесь рецептурі і дотримуйтесь технологію приготування.
- Баранина - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Рис круглозерний - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник головки - 5 штук
- Зіра - 1 щіпка
- Kurdyuk - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - 300 мілілітрів

1. М'ясо, курдюк помийте і наріжте.

2. Розтопіть курдюк, додайте м'ясо, масло і дуже добре обсмажте.

3. Лук наріжте кубиком.

4. Додайте в сковороду і обсмажуйте всі разом.

5. Моркву наріжте брусочками.

6. Додайте в сковороду моркву, зиру і обсмажуйте всі разом до м'якості моркви.

7. Часник помийте, відріжте "вусики" .

8. Рис дуже добре промийте і додайте в сковороду.

9. Обсмажте все разом, помішуючи, щоб кожна рісинки просочилася маслом.

10. Вставте в рис часник.

11. Додати сіль, поперчіть і залийте водою, щоб вона була вище рівня рису на 2 см.

12. Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Довести до готовності. Смачного!