Рецепт Плов бухарський фото

Плов бухарський
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо, Крупи, Мал
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Це один з найоригінальніших і вкусинх рецептів всесвітньо знаменитого плову. Розповідаю, як приготувати плов бухарський в домашніх умовах без зайвого клопоту!


Взагалі, існує два види бухарського плову - узбецький називається "оши-софи", а плов бухарских євреїв, про який, власне, і йдеться, іменується "бахш" . Також його часто називають "зеленим пловом" - через велику кількість пряної зелені, в першу чергу кінзи, він має особливий колір.

Відповідно до законів кашрута євреї не вживають свинину, тому цей плов готують виключно з яловичини або баранини. Іноді в нього додають і попередньо підготовлену печінку.

Рецепт приготування плову бухарського має два різновиди - складніша традиційна рецептура має на увазі приготування в спеціальному полотняному мішку, що, зрозуміло, складно здійснимо в сучасних міських умовах. Тому я розповім вам, як приготувати бухарський плов бахш в звичайному казані або воке.

  • Яловичина або баранина - 500 грам (можна взяти м'ясо 50х50 з печінкою)
  • Рис довгозерний (краще узбецький) - 2 склянки
  • Braai - 100 грам
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Зелень - За смаком (приблизно по пів пучка петрушки, кропу і зеленої цибулі)
  • Перець чорний мелений - За смаком
плов бухарський - фото крок 1
Рис добре промити і залити водою на 2-3 годину.
плов бухарський - фото крок 2
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
плов бухарський - фото крок 3
Зелень вимити, обсушити і нарубати ножем.
плов бухарський - фото крок 4
М'ясо вимити, обсушити, очистити від плівок і дрібно нарізати. Розжарити масло і викласти в нього м'ясо.
плов бухарський - фото крок 5
Як тільки м'ясо почне зарумяніваться, викласти цибулю. Перемішати і обсмажувати декілька хвилин.
плов бухарський - фото крок 6
Налити трохи води (так, щоб покрити поверхню м'яса) і тушкувати на повільному вогні до м'якості.
плов бухарський - фото крок 7
Додати зелень, посолити, поперчити. Готувати ще півгодини на повільному вогні під кришкою, при необхідності підливаючи воду. Викласти рис.
плов бухарський - фото крок 8
Розрівняти рис шумівкою, влити воду (вона повинна на 1 палець покривати поверхню рису) і готує на повільному вогні під кришкою до готовності рису.
Перемішати і подати на стіл!

Схожі рецепти