Плов бухарський
(покроковий рецепт з фото)
Це один з найоригінальніших і вкусинх рецептів всесвітньо знаменитого плову. Розповідаю, як приготувати плов бухарський в домашніх умовах без зайвого клопоту!
Взагалі, існує два види бухарського плову - узбецький називається "оши-софи", а плов бухарских євреїв, про який, власне, і йдеться, іменується "бахш" . Також його часто називають "зеленим пловом" - через велику кількість пряної зелені, в першу чергу кінзи, він має особливий колір.
Відповідно до законів кашрута євреї не вживають свинину, тому цей плов готують виключно з яловичини або баранини. Іноді в нього додають і попередньо підготовлену печінку.
Рецепт приготування плову бухарського має два різновиди - складніша традиційна рецептура має на увазі приготування в спеціальному полотняному мішку, що, зрозуміло, складно здійснимо в сучасних міських умовах. Тому я розповім вам, як приготувати бухарський плов бахш в звичайному казані або воке.
- Яловичина або баранина - 500 грам (можна взяти м'ясо 50х50 з печінкою)
- Рис довгозерний (краще узбецький) - 2 склянки
- Braai - 100 грам
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Зелень - За смаком (приблизно по пів пучка петрушки, кропу і зеленої цибулі)
- Перець чорний мелений - За смаком
Перемішати і подати на стіл!