Пісний штрудель
(покроковий рецепт з фото)
Пісний штрудель готується без олії. Виходить ароматна випічка з великою кількістю яблучної начинки, яка ідеально підійде для чаювання. Готується такий пісний штрудель близько двох годин.
Як приготувати пісний штрудель?
1. У велику миску просійте борошно, додайте ложку рослинної олії, воду, ложку свіжовичавленого лимонного соку, щіпку солі. Замісити тісто. Воно повинно вийти досить м'яким і не липнути до рук. Якщо все ж липне, додайте ще трохи борошна.
2. Оберніть тісто харчовою плівкою і покладіть на годину в холдільнік. Воно буде більш еластичним.
3. По закінченню 30-40 хвилин (як ми відправили тісто в холодильник) почніть готувати яблучну начинку для штруделя. Яблука промийте, srež'te кутикули, виріжте плодоніжки і серцевину. Наріжте яблука тонкими часточками.
4. До яблук додайте лимонний сік, лимонну цедру, корицю. Якщо яблука несолодкі, присипте їх цукром. Посипте корицею і добре перемішайте. Можна руками. Багато в начинку додають подрібнені в блендері горіхи. Якщо бажаєте, додайте. Сбжа підійде мигдаль і волоський горіх.
5. Виберіть тісто з холодильника і розділіть на дві рівні частини.
6. Розкачайте кожну частину качалкою і розтягніть руками. На половину пласта розподіліть начинку, вільну частину змастіть маслом. Акуратно загорніть рулет. Зверху рулет також змастіть маслом.
7. Викладіть штрудель на застелений пергаментом деко і відправляйте на 45-50 мінутв розігріту до 180 градусів духовку.
Готовий пісний штрудель посипте цукровою пудрою.
Смачного!
- Борошно - 220 грам
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок(1 ст. Ложка - в тісто)
- Вода - 150 грам
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки(1 ст.Л. - в тісто)
- Сіль - 1 щіпка
- Яблука - 4-5 штук
- Обкладинка - - За смаком
- Лимонна цедра - 1/2 чайних ложки
- Цукрова пудра - За смаком (для прикраси)
1. У велику миску просійте борошно, додайте ложку рослинної олії, воду, ложку свіжовичавленого лимонного соку, щіпку солі. Замісити тісто. Воно повинно вийти досить м'яким і не липнути до рук. Якщо все ж липне, додайте ще трохи борошна.
2. Оберніть тісто харчовою плівкою і покладіть на годину в холдільнік. Воно буде більш еластичним.
3. По закінченню 30-40 хвилин (як ми відправили тісто в холодильник) почніть готувати яблучну начинку для штруделя. Яблука промийте, srež'te кутикули, виріжте плодоніжки і серцевину. Наріжте яблука тонкими часточками.
4. До яблук додайте лимонний сік, лимонну цедру, корицю. Якщо яблука несолодкі, присипте їх цукром. Посипте корицею і добре перемішайте. Можна руками. Багато в начинку додають подрібнені в блендері горіхи. Якщо бажаєте, додайте. Сбжа підійде мигдаль і волоський горіх.
5. Виберіть тісто з холодильника і розділіть на дві рівні частини.
6. Розкачайте кожну частину качалкою і розтягніть руками. На половину пласта розподіліть начинку, вільну частину змастіть маслом. Акуратно загорніть рулет. Зверху рулет також змастіть маслом.
7. Викладіть штрудель на застелений пергаментом деко і відправляйте на 45-50 мінутв розігріту до 180 градусів духовку.
Готовий пісний штрудель посипте цукровою пудрою.
Смачного!