Рецепт Пісний штрудель фото

Пісний штрудель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Гарячі страви, Струдель

Пісний штрудель готується без олії. Виходить ароматна випічка з великою кількістю яблучної начинки, яка ідеально підійде для чаювання. Готується такий пісний штрудель близько двох годин.

Як приготувати пісний штрудель?

1. У велику миску просійте борошно, додайте ложку рослинної олії, воду, ложку свіжовичавленого лимонного соку, щіпку солі. Замісити тісто. Воно повинно вийти досить м'яким і не липнути до рук. Якщо все ж липне, додайте ще трохи борошна.

2. Оберніть тісто харчовою плівкою і покладіть на годину в холдільнік. Воно буде більш еластичним.

3. По закінченню 30-40 хвилин (як ми відправили тісто в холодильник) почніть готувати яблучну начинку для штруделя. Яблука промийте, srež'te кутикули, виріжте плодоніжки і серцевину. Наріжте яблука тонкими часточками.

4. До яблук додайте лимонний сік, лимонну цедру, корицю. Якщо яблука несолодкі, присипте їх цукром. Посипте корицею і добре перемішайте. Можна руками. Багато в начинку додають подрібнені в блендері горіхи. Якщо бажаєте, додайте. Сбжа підійде мигдаль і волоський горіх.

5. Виберіть тісто з холодильника і розділіть на дві рівні частини.

6. Розкачайте кожну частину качалкою і розтягніть руками. На половину пласта розподіліть начинку, вільну частину змастіть маслом. Акуратно загорніть рулет. Зверху рулет також змастіть маслом.

7. Викладіть штрудель на застелений пергаментом деко і відправляйте на 45-50 мінутв розігріту до 180 градусів духовку.

Готовий пісний штрудель посипте цукровою пудрою.

Смачного!


  • Борошно - 220 грам
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок(1 ст. Ложка - в тісто)
  • Вода - 150 грам
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки(1 ст.Л. - в тісто)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яблука - 4-5 штук
  • Обкладинка - - За смаком
  • Лимонна цедра - 1/2 чайних ложки
  • Цукрова пудра - За смаком (для прикраси)
Як приготувати пісний штрудель?

1. У велику миску просійте борошно, додайте ложку рослинної олії, воду, ложку свіжовичавленого лимонного соку, щіпку солі. Замісити тісто. Воно повинно вийти досить м'яким і не липнути до рук. Якщо все ж липне, додайте ще трохи борошна.

2. Оберніть тісто харчовою плівкою і покладіть на годину в холдільнік. Воно буде більш еластичним.

3. По закінченню 30-40 хвилин (як ми відправили тісто в холодильник) почніть готувати яблучну начинку для штруделя. Яблука промийте, srež'te кутикули, виріжте плодоніжки і серцевину. Наріжте яблука тонкими часточками.

4. До яблук додайте лимонний сік, лимонну цедру, корицю. Якщо яблука несолодкі, присипте їх цукром. Посипте корицею і добре перемішайте. Можна руками. Багато в начинку додають подрібнені в блендері горіхи. Якщо бажаєте, додайте. Сбжа підійде мигдаль і волоський горіх.

5. Виберіть тісто з холодильника і розділіть на дві рівні частини.

6. Розкачайте кожну частину качалкою і розтягніть руками. На половину пласта розподіліть начинку, вільну частину змастіть маслом. Акуратно загорніть рулет. Зверху рулет також змастіть маслом.

7. Викладіть штрудель на застелений пергаментом деко і відправляйте на 45-50 мінутв розігріту до 180 градусів духовку.

Готовий пісний штрудель посипте цукровою пудрою.

Смачного!

Схожі рецепти