Пиріжки з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, що б такого смачного приготувати на десерт, то у мене є відмінна ідея - пиріжки з журавлиною. Тут ідеально поєднується ягідна кислинка з цукром і м'яке, повітряне тісто.
Багато хто не любить журавлину через досить відчутною кислинки. Однак це дуже корисна ягода, яку обов'язково потрібно їсти. Пиріжки з журавлиною, захованої в тесті і в цукрі - це відмінна альтернатива. Вони прекрасно підходять для перекусу, а також чаювання.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 300 грам(100 грам - тісто, 200 грам - в начинку)
- Вершкове масло - 80 грам
- Дріжджі - 11 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Журавлина - 200 грам
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Рецепт приготування пиріжків з журавлиною починається, зрозуміло, з тіста. Спершу потрібно з'єднати просіяне борошно, цукор, щіпку солі і дріжджі. Потім додати вершкове масло, перемішати і ввести тепле молоко. Якщо якість дріжджів викликає сумніви, тоді краще спочатку розчинити їх в теплому молоці з цукром, а потім додати до борошна. Замісити м'яке, еластичне тісто. Накрити його і поставити в тепле місце мінімум на 1 час.
2. Після цього знову обмять тісто і розділити на однакові шматочки. Найкраще дати їм теж трохи постояти і злегка підійти.
3. За цей час можна підготувати начинку. Для цього потрібно з'єднати журавлину з цукром і ретельно перемішати. Щоб пиріжки з журавлиною в домашніх умовах не потекли, всипати кукурудзяний крохмаль. От і все, начинка готова. При бажанні можна додати трохи ванільного цукру для аромату.
4. Саме час ліпити пиріжки. Шматочок тесту потрібно розім'яти і перетворити в коржик. В середину викласти журавлину в цукрі і заліпити краї.
5. Можна залишити боки не заліпленими або повністю защипи краю (в такому випадку зробити пару невеликих отворів зверху, щоб виходила пара).
6. Пиріжки викласти на деко, змащений маслом або застелений пергаментом. Надіслати в заздалегідь розігріту духовку. Випікати до утворення золотистої скоринки.