Рецепт Пиріжки з журавлиною фото

Пиріжки з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Журавлина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Пиріжки

Якщо ви не знаєте, що б такого смачного приготувати на десерт, то у мене є відмінна ідея - пиріжки з журавлиною. Тут ідеально поєднується ягідна кислинка з цукром і м'яке, повітряне тісто.

Багато хто не любить журавлину через досить відчутною кислинки. Однак це дуже корисна ягода, яку обов'язково потрібно їсти. Пиріжки з журавлиною, захованої в тесті і в цукрі - це відмінна альтернатива. Вони прекрасно підходять для перекусу, а також чаювання.

  • Борошно - 500 грам
  • Цукор - 300 грам(100 грам - тісто, 200 грам - в начинку)
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Дріжджі - 11 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Журавлина - 200 грам
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
пиріжки з журавлиною - фото крок 1
1. Рецепт приготування пиріжків з журавлиною починається, зрозуміло, з тіста. Спершу потрібно з'єднати просіяне борошно, цукор, щіпку солі і дріжджі. Потім додати вершкове масло, перемішати і ввести тепле молоко. Якщо якість дріжджів викликає сумніви, тоді краще спочатку розчинити їх в теплому молоці з цукром, а потім додати до борошна. Замісити м'яке, еластичне тісто. Накрити його і поставити в тепле місце мінімум на 1 час.
пиріжки з журавлиною - фото крок 2
2. Після цього знову обмять тісто і розділити на однакові шматочки. Найкраще дати їм теж трохи постояти і злегка підійти.
пиріжки з журавлиною - фото крок 3
3. За цей час можна підготувати начинку. Для цього потрібно з'єднати журавлину з цукром і ретельно перемішати. Щоб пиріжки з журавлиною в домашніх умовах не потекли, всипати кукурудзяний крохмаль. От і все, начинка готова. При бажанні можна додати трохи ванільного цукру для аромату.
пиріжки з журавлиною - фото крок 4
4. Саме час ліпити пиріжки. Шматочок тесту потрібно розім'яти і перетворити в коржик. В середину викласти журавлину в цукрі і заліпити краї.
пиріжки з журавлиною - фото крок 5
5. Можна залишити боки не заліпленими або повністю защипи краю (в такому випадку зробити пару невеликих отворів зверху, щоб виходила пара).
пиріжки з журавлиною - фото крок 6
6. Пиріжки викласти на деко, змащений маслом або застелений пергаментом. Надіслати в заздалегідь розігріту духовку. Випікати до утворення золотистої скоринки.

Схожі рецепти