Пиріжки з житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спекти пиріжки з житнього борошна, які можна подати і на святковий стіл, і на повсякденний, і взяти на пікнік. Блюдо відноситься до корисної випічці, т.К. Основний компонент - житнє борошно.
Приготувати пиріжки з житнього борошна дуже просто. З борошна, масла, розпушувача, молока замісити тісто. Розкачати кружечками, в які викласти начинку з консервованого тунця, змішаного з картопляним пюре, цибулею і часником. Запікаються пиріжки в духовці протягом 15-20 хвилин.
- Житнє борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Молоко - 70 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Консервований тунець - 400 грам (для начинки)
- Картопля - 4 штуки (для начинки)
- Цибуля - 1 штука (для начинки)
- Часник - 2 зубчики (для начинки)
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки (для начинки)
- Мелений чорний перець - 1 За смаком (для начинки)
- Яйце - 1 штука (для змазування)
У миску насипати борошно, розпушувач, сіль і цукор, перемішати. Вершкове масло нарізати кубиками, Разтереть з борошном. Потім поступово додавати молоко - після кожної чайної ложки перемішувати.
Тісто викласти на посипану борошном робочу поверхню, добре вимісити руками. Розділити на невеликі кулі.
За допомогою каталки розкачати куля з тіста в тонким шаром.
За допомогою перевернутої кружки і ножа зробити з расскатать тіста кола. Чим більше діаметр гуртки, тим більше вийдуть пиріжки.
Зайве тісто прибрати. Потім зробити з нього ще кулі для розкочування пиріжків.
Тепер приступимо до начинки - відварений в мундирі і остиглий картопля, очищаємо від шкірки і робимо пюре, додаємо в нього тунець, дрібно нарізану цибулю, видавлюємо часник, вливаємо лимонний сік, посипаємо перцем і сіллю за смаком. Перемішуємо і викладаємо по столовій ложці в середину кожного кола.
Потім складаємо тісто навпіл і краї пиріжків притискаємо виделкою.
Змащуємо деко олією і расскладиваем на ньому пиріжки. Зверху змащуємо збитим яйцем. Ставимо деко в нагріту до 190 градусів духовку. Випікаємо 15-20 хвилин.
Перекладаємо пиріжки на блюдо. Можна подавати до столу гарячими і холодними. Смачного!