Пиріжки з м'ясним фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Так як пиріжки можна готувати не тільки з солодкою начинкою, розповім, як приготувати пиріжки з м'ясним фаршем. Це відмінний варіант ситної випічки, яку можна подати на обід до першої страви.
Пиріжки з цього рецепта можна приготувати як з класичного, так і з рубленого листкового тіста. М'ясо для приготування начинки можна брати будь-який; в цьому рецепті використано куряче філе. Ця страва є традиційним для Австралії і Нової Зеландії, а в нашій країні аналогом таких пиріжків є сосиски в тісті. Прикрасити пиріжки з фаршем ви можете кунжутом, кмином, чорнушкою або насінням соняшнику. Не забудьте додати панірувальні сухарі, так як вони утримують сік з фаршу під час випікання.
- Тісто рубане листкове - 600 грам
- М'ясо (будь-який) - 450 грам
- Сухарі - 25 грам
- Цибуля ріпчаста - 80 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чебрець сушений - 0, 5 чайних ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
1. Для фаршу змішайте м'ясо, пропущене через м'ясорубку, сіль, дрібно нарізану цибулину, мелені сухарі з пшеничного булки, сушений чебрець, гірчицю і мелений чорний перець за смаком.
2. Розділіть фарш на чотири однакові частини. Половину порції рубленого тесту розкачайте в прямокутник товщиною 3-4 мм. Розріжте тісто уздовж на два однакових шматка.
3. На довгий край смужки викладіть одну частину фаршу у вигляді валика. Скачайте рулет, покладіть його швом вниз на дошку і розріжте на чотири частини.
4. Перекладіть пиріжки на застелений папером для випічки деко, змастіть збитим яйцем і посипте кунжутом. Випікайте в розігрітій до 210 градусів духовці 25-30 хвилин. Смачного!