Пиріжки з грибами смажені
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 14
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Хочете здивувати своїх близьких неймовірно смачним і ароматним блюдом, тоді приготуйте їм смажені пиріжки з грибами. Повірте мені, такі приголомшливі пиріжки ви навряд чи коли-небудь пробували.
Опис приготування:
Цей рецепт приготування смажених пиріжків з грибами я раджу абсолютно все, тому що блюдо це настільки смачне, що від нього важко відірватися. У нас вдома все обожнюють ці ласощі і з нетерпінням чекають, коли ж я насмажу їм ніжних і ароматних пиріжків. Для них підійдуть абсолютно будь-які гриби, я тут, наприклад, використовувала білі, але і зі звичайними печерицями вийде приголомшливо. А що мені тут подобається найбільше, так це те, що тісто у нас буде зроблено з картоплі, так що довго з ним не доведеться возитися. Обов'язково побалуйте свою сім'ю цієї смакоти, а я детально розповім вам, як приготувати пиріжки з грибами смажені.
- Картопля - 5-6 штук
- Яйце - 2 штуки
- Сир твердий - 50 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Гриби заморожені - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Кріп свіжий - 40 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Для початку ставимо відварюватися картопля в мундирах. Потім нарізаємо дрібно гриби і обсмажуємо їх в олії, поки з них не випарується зайва волога.
Тепер перекладаємо гриби в миску, а на сковороді смажимо нарізаний дрібно цибулю до золотистого кольору. Потім перекладаємо його в миску з грибами, додаємо подрібнений кріп, солимо і перчимо, перемішуємо все.
За цей час картопля повинна була приготуватися, тому почекаємо, поки він трохи охолоне і очищаємо його від шкірки.
Пропускаємо його через м'ясорубку.
Тепер додаємо до картоплі яєчні жовтки, тертий на дрібній тертці сир, сіль.
Руками перемішуємо всі інгредієнти до однорідного стану, потім викладаємо збиті на піну білки, замішуємо тісто.
На стіл висипаємо борошно і продовжуємо місити тісто, поки воно не вбере в себе всю муку і не стане більш еластичним.
Поділяємо тісто на рівні частини (у мене вийшло 14) і формуємо з них кульки.
Тепер руками розминаємо кожен кульку в коржик.
В середину коржа кладемо трохи начинки.
Ретельно скріплюємо краю коржі і формуємо рівний пиріжок.
Те ж саме повторюємо з іншими кульками з тіста.
У сковороду наливаємо рослинне масло і нагріваємо його. Викладаємо пиріжки на сковорідку швом вниз і обсмажуємо до золотистого кольору, потім перевертаємо і смажимо з іншого боку. Готові пиріжки подаємо до столу зі сметаною, смачного!