Рецепт Пиріжки з абрикосами фото

Пиріжки з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Фрукти, Дріжджове тісто, Абрикос
Пісні страви
На обід, На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Солодке, Пиріжки

Пиріжки з абрикосами виходять пишні, м'які, зі смачною начинкою. Заходьте в гості, розповім секрет, як приготувати пиріжки з абрикосами, щоб вони зберегли свою форму, і соковита начинка не витекла з них.

Секрет простий! Приготуйте відкриті пиріжки в формочках для маффінів. Круглі коржі тіста опустіть в формочки, заповнити половину Абрікосова, присипте цукром, змастіть верх тіста збитим яйцем. Можна відправляти в духовку. Готуйте з задоволенням!

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка (швидкодіючі)
  • Вершкове масло - 30 грам (розтоплене)
  • Яйце - 1 штука
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки(+100 грам для начинки)
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Борошно - 2.5 склянки(360-380 грам)
  • Абрикоси - 300-400 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
пиріжки з абрикосами - фото крок 1
1. Підготуйте необхідні продукти для тіста. Борошно просійте в миску, з'єднайте з сухими швидкодіючими дріжджами. Розтоплене вершкове масло з'єднайте з рослинним.
пиріжки з абрикосами - фото крок 2
2. Яйця збийте з цукром, ваніліном і сіллю, додайте олію і тепле молоко. Всипте половину борошна, перемішайте. Додайте решту борошна, замісіть гладке однорідне тісто, не прилипає до рук. Округлите тісто і помістіть в миску, змащену маслом. Накрийте харчової плівкою і поставте в тепле місце для підходу на 1 час.
пиріжки з абрикосами - фото крок 3
3. Для начинки вимийте абрикоси, обсушити, razrezhyte половинки.
пиріжки з абрикосами - фото крок 4
4. Через годину тісто, що підійшло збільшилася в 2 рази.
пиріжки з абрикосами - фото крок 5
5. Тісто обомніте, розділи 12 рівних частин. Кожну з них округлятимете і розкачайте в круглий коржик. У центр заготовки покладіть половинки абрикос, присипте цукром (1 немає. Л.).
пиріжки з абрикосами - фото крок 6
6. Помістіть заготовки в формочки для маффінів, так щоб краї тіста залишалися вгорі. Змастіть верх тіста заготовки сумішшю з жовтка і 1 ст. L. Води. Поставте пиріжки в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
пиріжки з абрикосами - фото крок 7
7. Остудіть і подавайте до столу.
пиріжки з абрикосами - фото крок 8
8. Смачного!

Схожі рецепти