Пиріжки з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з абрикосами виходять пишні, м'які, зі смачною начинкою. Заходьте в гості, розповім секрет, як приготувати пиріжки з абрикосами, щоб вони зберегли свою форму, і соковита начинка не витекла з них.
Секрет простий! Приготуйте відкриті пиріжки в формочках для маффінів. Круглі коржі тіста опустіть в формочки, заповнити половину Абрікосова, присипте цукром, змастіть верх тіста збитим яйцем. Можна відправляти в духовку. Готуйте з задоволенням!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка (швидкодіючі)
- Вершкове масло - 30 грам (розтоплене)
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 щіпка
- Цукор - 2 Ст. Ложки(+100 грам для начинки)
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Борошно - 2.5 склянки(360-380 грам)
- Абрикоси - 300-400 грам
- Жовток - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Підготуйте необхідні продукти для тіста. Борошно просійте в миску, з'єднайте з сухими швидкодіючими дріжджами. Розтоплене вершкове масло з'єднайте з рослинним.
2. Яйця збийте з цукром, ваніліном і сіллю, додайте олію і тепле молоко. Всипте половину борошна, перемішайте. Додайте решту борошна, замісіть гладке однорідне тісто, не прилипає до рук. Округлите тісто і помістіть в миску, змащену маслом. Накрийте харчової плівкою і поставте в тепле місце для підходу на 1 час.
3. Для начинки вимийте абрикоси, обсушити, razrezhyte половинки.
4. Через годину тісто, що підійшло збільшилася в 2 рази.
5. Тісто обомніте, розділи 12 рівних частин. Кожну з них округлятимете і розкачайте в круглий коржик. У центр заготовки покладіть половинки абрикос, присипте цукром (1 немає. Л.).
6. Помістіть заготовки в формочки для маффінів, так щоб краї тіста залишалися вгорі. Змастіть верх тіста заготовки сумішшю з жовтка і 1 ст. L. Води. Поставте пиріжки в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
7. Остудіть і подавайте до столу.
8. Смачного!