Рецепт Пиріг фото

Пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Тісто філо
Вегетаріанське харчування
На вечерю, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Десерти

Пиріг - традиційний болгарський пиріг, який готується з листкового тіста або тесту філо і різної начинки. Пропоную приготувати баницу з сиром фета. Баніца готують на все болгарські свята.

Баніца приготувати дуже легко! Вам знадобиться готове тісто, сир і яйця. Тісто підійде листкове або філо.

  • Тісто філо (упаковка) - 1 штука (можна замінити на листкове)
  • Сир фета - 300 грам (або бринза)
  • Маргарин або вершкове масло - 30-40 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Мінеральна газована вода - 100 мілілітрів
пиріг - фото крок 1
1. Змастіть деко олією або маргарином.
пиріг - фото крок 2
2. Сир викладіть в миску і розімніть вилкою.
пиріг - фото крок 3
3. Тісто філо поріжте за розміром дека.
пиріг - фото крок 4
4. Викладіть шар тіста в деко, на нього посипте сир фета.
пиріг - фото крок 5
5. На сир знову викладіть шар тіста і збризніть його оливковою олією. Процедуру повторюйте, поки тісто не скінчиться.
пиріг - фото крок 6
6. Якщо у вас стирчать необрізані кінці тесту, загорніть їх всередину.
пиріг - фото крок 7
7. Наріжте баницу квадратиками.
пиріг - фото крок 8
8. У мисці збийте яйця з газованою водою.
пиріг - фото крок 9
9. Суміш з яєць і газованої води вилийте на баницу в деко.
пиріг - фото крок 10
10. Випікайте баницу в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Готова баніца буде золотисто-коричневого кольору. Смачного!

Схожі рецепти