Пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг - традиційний болгарський пиріг, який готується з листкового тіста або тесту філо і різної начинки. Пропоную приготувати баницу з сиром фета. Баніца готують на все болгарські свята.
Баніца приготувати дуже легко! Вам знадобиться готове тісто, сир і яйця. Тісто підійде листкове або філо.
- Тісто філо (упаковка) - 1 штука (можна замінити на листкове)
- Сир фета - 300 грам (або бринза)
- Маргарин або вершкове масло - 30-40 грам
- Яйця - 3 штуки
- Мінеральна газована вода - 100 мілілітрів
1. Змастіть деко олією або маргарином.
2. Сир викладіть в миску і розімніть вилкою.
3. Тісто філо поріжте за розміром дека.
4. Викладіть шар тіста в деко, на нього посипте сир фета.
5. На сир знову викладіть шар тіста і збризніть його оливковою олією. Процедуру повторюйте, поки тісто не скінчиться.
6. Якщо у вас стирчать необрізані кінці тесту, загорніть їх всередину.
7. Наріжте баницу квадратиками.
8. У мисці збийте яйця з газованою водою.
9. Суміш з яєць і газованої води вилийте на баницу в деко.
10. Випікайте баницу в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Готова баніца буде золотисто-коричневого кольору. Смачного!