Пиріг з рисом і горбушей
(покроковий рецепт з фото)
Рибні пироги в нашій родині завжди йдуть "на ура", тому, що це завжди гарантовано смачна випічка. Один з варіантів таких пирогів - це пиріг з рисом і горбушей, рецептом якого я ділюся!
Якщо у вашій родині люблять рибні пироги, то рекомендую спробувати спекти цей пиріг з горбушей і рисом. Готується дуже просто, в даному рецепті я розповім і покажу як. Сім'я буде задоволена!
- Молоко - 300 мілілітрів
- Борошно - 350 грам
- Дріжджі свіжі - 10 грам (пресовані)
- Сіль - 10 грам (в тісто)
- Цукор - 10 грам (в тісто)
- Вершкове масло - 50 грам(25 грам - в тісто, 25 грам - для обсмажування цибулі)
- Мал - 0, 5 склянки
- Файл gorbuši - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У тепле молоко покладіть сіль, цукор, розпустіть дріжджі. Додайте розм'якшене вершкове масло, розмішайте до однорідності.
Всипте просіяне борошно.
Замісити тісто, можна вимішувати міксером.
Підберіть тісто в кулю, накрийте серветкою або харчовою плівкою, поставте в тепле місце для бродіння на 1-1, 5 годину.
Поки тісто підходить, підготуйте начинку, для цього поріжте цибулю так, як вам подобається і обсмажте його до легкого золотистого кольору на вершковому маслі, добре, якщо це буде топлене вершкове масло.
Відваріть рис майже до готовності, відкиньте його на сито.
Викладіть відварений рис до обсмаженої цибулі, сіль за смаком.
Горбушу наріжте скибочками, приправити сіллю, поперчіть.
За цей час тісто має збільшитися в розмірах приблизно в 2 рази.
Злегка присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розділіть його на 2 нерівні частини, подкатайте їх в кулю.
Розкачайте в пласт більшу частину тесту, викладіть його на деко, застелений папером для випічки, викладіть на тісто рис.
Викладіть на рис горбушу.
Відокремте невеликий шматочок тесту, зробіть з нього нехитрі прикраси.
Накрийте пиріг другим шаром тіста, добре закріпіть краю, зробіть отвори для виходу пари при випічці, можна змастити перед випічкою молоком, а можна просто скропити водою з розпилювача. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів близько 45 хвилин.
Готовий пиріг змастіть вершковим маслом.
Ставте чайник, ріжте пиріг і кличте домашніх до чаю, смачна домашня випічка сподобається всім, обіцяю!