Пиріг з ірисом
(покроковий рецепт з фото)
Багато з нас любили, та й до сих пір не відмовляться, від радянських цукерок "ірисок" . Тільки не тих, які прожувати було не можна, а м'яких і танучих. Так ось, в цій випічці ви відчуєте їх смак.
Ця задумка цілком реальна, адже зробимо ми начинку самі, зваримо помадка. Уважно ознайомтеся з тим, як приготувати пиріг з ірисом. Окрім цього, і так прекрасного незвичайного смаку, зверху додамо декор у вигляді збитих вершків. Виглядає випічка неймовірно! приступимо!
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Вершкове масло - 180 грам(60 г - в ірис, 120 г - в тісто)
- Вершки для збивання - 240 мілілітрів
- Ванілін - 3 чайних ложки(1 немає. Ложка - в вершки, 2 немає. Ложки - в ірис)
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 3 штуки
- Вершки нежирні - 480 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 40 грам
- Цукор коричневий світлий - 200 грам(20 г - в тісто, 180 г - в ірис)
- Вода крижана - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Спочатку приготуйте тісто. У глибокій мисці змішайте цукор, сіль і борошно.
2. Також додайте масло кімнатної температури. Перетріть масу руками.
3. Потім підлити воду і замішати пісочне тісто.
4. Приберіть його на 10 хвилин в холодильник, загорнувши в харчову плівку.
5. Потім розкачати тісто в корж. Викладіть її в круглу форму для випічки, формуючи високі бортики. Зверху викладіть вантаж, щоб основі не здулася.
6. Запікайте основу 18 хвилин при 180 градусів в духовці до хрусткої скоринки.
7. Поки тісто остигає, приготуйте начинку. У сотейник викладіть масло і цукор.
8. Постійно помішуючи, варіть суміш 30 хвилин. Потім влийте вершки. Додайте крохмаль і яйця. Вимішуйте масу протягом 30 секунд.
9. Потім доведіть масу на середньому вогні до загустіння протягом 9 хвилин.
10. В кінці додайте ванілін. Перемішайте.
11. Викладіть начинку-ірис на основу. Залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі, а потім приберіть в холодильник застигати на 4 годин мінімум.
12. Перед подачею збийте вершки з пудрою і ваніліном до стійких піків.
13. Прикрасьте пиріг вершками. Приємного чаювання!