Рецепт Пиріг з горобиною фото

Пиріг з горобиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Горобина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

На перший погляд, це простий невигадливий пиріг, який дійсно міг би таким бути, якби не горобина в його складі. Ягідки горобини роблять пиріг злегка кислуватим, оригінальним і дуже смачним.

Опис приготування:

Подивіться тільки, яким апетитним виходить цей пиріг. А смак його просто не передати словами! зазначу, що я багато разів робила пироги з такого ж тіста, але експериментувала з фруктовими начинками, додавала і яблука з грушами, сливи, абрикоси і різні ягоди. Звичайно, виходило смачно, але цей варіант перевершив всі мої очікування. Горобина просто ідеально вписалася в цей пиріг, зробивши його ексклюзивним і святковим. Якщо мені вдалося вас зацікавити, то дивіться далі мій детальний фоторецепт, як приготувати пиріг з горобиною.

  • Кефір - 400 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Маргарин - 100 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 3 склянки
  • Горобина - 1 Склянка
пиріг з горобиною - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ягоди горобини гарненько промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб прибрати зайву рідину.
пиріг з горобиною - фото крок 2
Займіться приготуванням тесту. В кефірі розчиніть соду, перемішайте і залиште на 5 хвилин.
пиріг з горобиною - фото крок 3
Додайте до кефіру цукор і яйця, перемішайте.
пиріг з горобиною - фото крок 4
На водяній бані розтопіть маргарин, влийте отриману рідину до тесту. Знову добре перемішайте все.
пиріг з горобиною - фото крок 5
Всипати борошно по півсклянки, гарненько розмішуйте. За консистенцією тісто має вийти трохи гущі, ніж на оладки.
пиріг з горобиною - фото крок 6
К готовому тесту добавьте рябину, перемішайте, щоб ягідки розподілилися по всьому тесту.
пиріг з горобиною - фото крок 7
Перекладіть тісто в форму для запікання.
пиріг з горобиною - фото крок 8
Надішліть форму в духовку на 30 хвилин (температура - 180 градусів).
пиріг з горобиною - фото крок 9
Пиріг готовий. Прикрасьте його білкової глазур'ю або цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти