Пиріг з гарбузом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Зверніть увагу на цей абсолютно нескладний, але дуже цікавий рецепт приготування пирога з гарбузом і сиром. Ніжний, соковитий і оригінальний, він стане відмінним варіантом десерт до чаю.
Варіантів, як приготувати пиріг з гарбузом і сиром, є чимало. Крім основних інгредієнтів можна також використовувати апельсин, кокосову стружку, сухофрукти або горішки, наприклад. Все це зробить пиріг ще більш смачним і ароматним. До того ж, солодкі добавки можуть знизити кількість цукру, що зробить десерт не тільки апетитним, але і більш корисним.
- Слівочое масло - 80 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Ванілін - За смаком
- Борошно - 250 грам
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Коків стружка - 100 грам (по бажанню)
- Імбир - 1 щіпка
- Гарбуз - 350 грам
- Сир - 100 грам
1. Почніть процес з приготування гарбуза. Її потрібно очистити, нарізати, а потім - відварити або запекти до м'якості. Паралельно займіться тестом. У глибокій мисці з'єднайте цукор, ванілін і яйця. Збийте масу віночком або вилкою.
2. Додайте розм'якшене вершкове масло, а при бажанні - мелений імбир і кокосову стружку.
3. Влийте тонкою цівкою кефір, активно перемішайте.
4. Додайте приблизно половину борошна, попередньо помішуючи, а потім почніть акуратно перемішувати. Тут важливо не збивати, а використовувати ложку або лопатку, щоб пиріг з гарбузом і сиром в домашніх умовах був повітряним.
5. Готовий гарбуз остудіть трохи, подрібніть за допомогою блендера до стану однорідного пюре. Додайте при бажанні трохи цукру, соку і цедри апельсина. Викладіть сир, ретельно перемішайте до однорідності.
6. Форму для запікання застеліть пергаментом або змастіть вершковим маслом. Далі є два варіанти, як приготувати пиріг з гарбузом і сиром. Можна акуратно з'єднати обидві маси або викласти в форму спочатку тісто, а зверху розподілити рівним шаром гарбузово-сирну масу.
7. Надішліть пиріг в розігріту духовку. Випікайте близько півгодини. Готовність тесту перевірте зубочисткою або сірником. Дістаньте пиріг з духовки, остудіть і подавайте до столу.