Мушлі, запечені з гарбузом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Мушлі, запечені з гарбузом і сиром - це дуже смачне і яскраве по-осінньому блюдо для ситного меню. Для запіканки відмінно підходять конкільоні або лумаконі - великі черепашки з твердих сортів пшениці.
Конкільоні або лумаконі - великі черепашки з твердих сортів пшениці, можна фарширувати різними начинками: м'ясної, овочевий, солодкої. Я поділюся з вами рецептом, як приготувати черепашки, запечені з гарбузом і сиром. Виходить яскраво, смачно і ситно!
- Мушлі - 10 штук (конкільоні або лумаконі )
- Гарбуз - 240 грам (вага очищеної)
- Сир - 120 грам
- Вершки 10% - 200 мілілітрів
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Розмарин - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти. Гарбуз вимийте, очистіть, видаліть насіння.
Макаронні вироби відваріть в посоленной воді до стану "аль денте" (для 1 хвилину до готовності відповідно до інструкції на упаковці). Злийте воду.
Половину очищеної гарбуза наріжте дрібними кубиками, сир натріть на крупній тертці. Половину гарбуз натріть на дрібній тертці.
Перемішайте сир і гарбуз, нарізану кубиками, начините сумішшю черепашки. Помістіть їх в форму для запікання.
Гарбуз, натерту на крупній тертці, пассеруйте на рослинній олії до м'якості. Слідкуйте, щоб гарбуз не підгоріла, інакше соус буде гірчити.
Збийте в блендері. Додайте вершки, перець чорний мелений, мускатний горіх, розмарин, сіль за смаком. Залийте соусом черепашки, форму накрийте фольгою. Поставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Фольгу зніміть, підійміть температуру запікання до максимуму і готуйте ще 5-7 хвилин до золотистої скоринки.
Подавайте фаршировані черепашки зі сметаною. Смачного!