Рецепт Мушлі, запечені з гарбузом і сиром фото

Мушлі, запечені з гарбузом і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Макарони , Гарбуз
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Мушлі, запечені з гарбузом і сиром - це дуже смачне і яскраве по-осінньому блюдо для ситного меню. Для запіканки відмінно підходять конкільоні або лумаконі - великі черепашки з твердих сортів пшениці.

Опис приготування:

Конкільоні або лумаконі - великі черепашки з твердих сортів пшениці, можна фарширувати різними начинками: м'ясної, овочевий, солодкої. Я поділюся з вами рецептом, як приготувати черепашки, запечені з гарбузом і сиром. Виходить яскраво, смачно і ситно!

  • Мушлі - 10 штук (конкільоні або лумаконі )
  • Гарбуз - 240 грам (вага очищеної)
  • Сир - 120 грам
  • Вершки 10% - 200 мілілітрів
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
  • Розмарин - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
мушлі, запечені з гарбузом і сиром - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Гарбуз вимийте, очистіть, видаліть насіння.
мушлі, запечені з гарбузом і сиром - фото крок 2
Макаронні вироби відваріть в посоленной воді до стану"аль денте" (для 1 хвилину до готовності відповідно до інструкції на упаковці). Злийте воду.
мушлі, запечені з гарбузом і сиром - фото крок 3
Половину очищеної гарбуза наріжте дрібними кубиками, сир натріть на крупній тертці. Половину гарбуз натріть на дрібній тертці.
мушлі, запечені з гарбузом і сиром - фото крок 4
Перемішайте сир і гарбуз, нарізану кубиками, начините сумішшю черепашки. Помістіть їх в форму для запікання.
мушлі, запечені з гарбузом і сиром - фото крок 5
Гарбуз, натерту на крупній тертці, пассеруйте на рослинній олії до м'якості. Слідкуйте, щоб гарбуз не підгоріла, інакше соус буде гірчити.
мушлі, запечені з гарбузом і сиром - фото крок 6
Збийте в блендері. Додайте вершки, перець чорний мелений, мускатний горіх, розмарин, сіль за смаком. Залийте соусом черепашки, форму накрийте фольгою. Поставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
мушлі, запечені з гарбузом і сиром - фото крок 7
Фольгу зніміть, підійміть температуру запікання до максимуму і готуйте ще 5-7 хвилин до золотистої скоринки.
мушлі, запечені з гарбузом і сиром - фото крок 8
Подавайте фаршировані черепашки зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти