Пиріг з дріжджового тіста в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Домашні пироги пам'ятають все ще з дитинства. Їх пекла наші мами або бабусі. Для мене прикладом була не та і не інша, а моя тітка. Вона жила з нами в одному дворі, і її випічка була шедевральною!
Опис приготування:
Для приготування цієї пирога можна взяти інше варення, але пам'ятайте, що воно повинно бути досить густим. Відмінно підійдуть заготовки мармеладного типу, джеми. Воно не тече і відмінно підходить для приготування таких страв. Розповідаю і показую, як приготувати пиріг з дріжджового тіста в духовці.
- Дріжджове тісто готове - 400-500 грам
- Варення з кабачків з апельсином - 3-4 Ст. Ложок (або будь-яке інше)
- Куряче яйце - 1 штука
- Кунжут - За смаком
Для приготування пирога нам потрібно дріжджове готове тісто. Тісто "pripudrite" борошном і розімніть руками трохи.
За допомогою качалки розкачайте тісто в пласт.
Ножем для піци зробіть насічку по краю тесту. Тісто злегка тягнеться за звичайним ножем, тому круглий ніж відмінно справляється з поставленим завданням.
На серединку тіста викладіть варення з кабачків і апельсинів. Розподіліть його рівномірно по тесту.
Заплетіть з тіста косичку.
Перенесіть тісто на деко, застелений папером для випічки. Змастіть верхню частину тіста збитим жовтком. Пиріг присипте кунжутом.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг до готовності і бажаної румяности (пиріг пекла 40 хвилин, + - стільки, щоб колір скоринки вас влаштував).