Пиріг «ялинка»
(покроковий рецепт з фото)
Вам подобається піч не тільки смачні, але і красиві солодощі? Хочу поділитися з вами досить простим і апетитним варіантом, як приготувати пиріг "ялинка" . Дуже актуально до святкових днів!
Цей дивовижний рецепт відмінно підійде для тих, хто любить прості солодощі. Процес підготовки і випічки не займе багато часу, а в результаті ви отримаєте прекрасний пиріг, який прикрасить ваш святковий стіл. Працювати з листковим тістом може навіть новачок на кухні, так що рекомендую на замітку цей рецепт абсолютно всім!
- Тісто листкове - 1 кілограм
- Шоколад - 200 грам
- Молоко або вершки - 100 мілілітрів
- Жовток - 1 штука
1. Ось такий набір інгредієнтів вам потрібно, щоб приготувати цей пиріг. Листкове тісто, якщо воно з магазину, трохи розморозити і розрізати на 4 пласта.
2. Кожен акуратно розкачайте, виріжте за шаблоном ялинку. Щоб зробити однакові ялинки, перекладайте пласти тіста пергаментом.
3. Для приготування крему розтопіть шоколад з вершками або молоком на водяній бані. Можна також використовувати шоколадну пасту.
4. А далі все дуже просто: застелите пергаментом деко, викладіть свверху пласт тесту. Змастіть його шоколадом.
5. Потім - другий пласт і знову шоколад, третій пласт і залишився шоколад. Верхній шар тіста залиште порожнім. Зробіть по краях ялинки невеликим надрізи.
6. Кожну утворилася смужку перекрутити. Ось така краса виходить! Залишилося тільки змастити майбутній пиріг збитим жовтком і відправити лист з ним в розігріту духовку.
7. При температурі 180 градусів випікайте пиріг близько 25-30 хвилин до рум'яності. Перед подачею можна прикрасити ялинку "снігом" (цукровою пудрою) і розвісити іграшки (льодяники або інші солодощі).