Пиріг «Яблуневий Спас»
(покроковий рецепт з фото)
Чим хороші яблучні пироги, так це тим, що їх можна готувати цілий рік. Незважаючи на те, що цей пиріг називається "яблучний спас", рекомендую його приготувати. Він дуже смачний і простий!
Якщо ви ще жодного разу не пекли яблучний пиріг, обов'язково рекомендую це зробити. Я на 100% впевнена в тому, що він вам сподобається своїм смаком і простотою приготування. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 1 ст. Ложка - в сирну начинку, 2 ст. Ложки - в merengu, якщо яблука кислі, то 1 ст. Ложку - в яблучну начинку)
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Сир - 200 грам
- Яйце - 1 штука(1 жовток - в тісто, 1 білок - для меренги)
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Яблука - 2-3 штук
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сік лимона - 1 Чайна ложка (для приготування меренги)
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - в merengu)
Підготуйте інгредієнти.
Розтопити вершкове масло, додайте в нього яєчний жовток (білок залиште для приготування меренги), 2 ст. Ложки цукру, щіпку солі, сметану і розпушувач, змішайте.
Всипте борошно, замісіть тісто.
Підготуйте форму для випічки, дно застеліть пекарської папером.
Викладіть тісто на дно форми, розрівняйте, зробіть невисокі бортики, дно наколи виделкою.
Розімніть сир з цукром, додайте пакетик ванільного цукру. Якщо сир крупінчатий, то краще перетерти його через сито.
Викладіть сирну начинку на тісто.
Очистіть яблука від серцевини, наріжте тонкими скибочками.
Вкладіть яблука поверх сирної начинки. Якщо яблука кислі, то можна посипати цукром, додайте корицю до смаку. Поставте в духовку і випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Поки пиріг випікається приготуйте меренгу. Збийте яєчний білок з дрібкою солі.
Додайте до збитого білка 2 ст. Ложки цукру і чайну ложку лимонного соку.
Збивайте білок з цукром до піків.
Дістаньте пиріг з духовки (духовку не вимикайте).
Нанесіть на пиріг меренгу, силіконової лопаткою зробіть невеликі хвилі. Поставте пиріг в духовку ще на 7-10 хвилин.
Готовий пиріг перекласти на блюдо.
Пиріг вийшов смачний і дуже ніжний, просто насолода!