Рецепт Пиріг «Яблуневий Спас» фото

Пиріг «Яблуневий Спас»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Чим хороші яблучні пироги, так це тим, що їх можна готувати цілий рік. Незважаючи на те, що цей пиріг називається "яблучний спас", рекомендую його приготувати. Він дуже смачний і простий!

Якщо ви ще жодного разу не пекли яблучний пиріг, обов'язково рекомендую це зробити. Я на 100% впевнена в тому, що він вам сподобається своїм смаком і простотою приготування. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Цукор - 5-6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 1 ст. Ложка - в сирну начинку, 2 ст. Ложки - в merengu, якщо яблука кислі, то 1 ст. Ложку - в яблучну начинку)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 50 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Сир - 200 грам
  • Яйце - 1 штука(1 жовток - в тісто, 1 білок - для меренги)
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Яблука - 2-3 штук
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка (для приготування меренги)
  • Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - в merengu)
пиріг
Підготуйте інгредієнти.
пиріг
Розтопити вершкове масло, додайте в нього яєчний жовток (білок залиште для приготування меренги), 2 ст. Ложки цукру, щіпку солі, сметану і розпушувач, змішайте.
пиріг
Всипте борошно, замісіть тісто.
пиріг
Підготуйте форму для випічки, дно застеліть пекарської папером.
пиріг
Викладіть тісто на дно форми, розрівняйте, зробіть невисокі бортики, дно наколи виделкою.
пиріг
Розімніть сир з цукром, додайте пакетик ванільного цукру. Якщо сир крупінчатий, то краще перетерти його через сито.
пиріг
Викладіть сирну начинку на тісто.
пиріг
Очистіть яблука від серцевини, наріжте тонкими скибочками.
пиріг
Вкладіть яблука поверх сирної начинки. Якщо яблука кислі, то можна посипати цукром, додайте корицю до смаку. Поставте в духовку і випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
пиріг
Поки пиріг випікається приготуйте меренгу. Збийте яєчний білок з дрібкою солі.
пиріг
Додайте до збитого білка 2 ст. Ложки цукру і чайну ложку лимонного соку.
пиріг
Збивайте білок з цукром до піків.
пиріг
Дістаньте пиріг з духовки (духовку не вимикайте).
пиріг
Нанесіть на пиріг меренгу, силіконової лопаткою зробіть невеликі хвилі. Поставте пиріг в духовку ще на 7-10 хвилин.
пиріг
Готовий пиріг перекласти на блюдо.
пиріг
Пиріг вийшов смачний і дуже ніжний, просто насолода!

Схожі рецепти