Вірменський суп «Спас»
(покроковий рецепт з фото)
По виду цей суп нагадує сирний, за смаком густий молочний з цибулею і зеленню. Взагалі цей суп не можна описати, його потрібно просто приготувати і пробувати!
Цей смачний суп на кисломолочної основі належить вірменській кухні. Інша його назва - tanapur. Подається як в гарячому, так і в холодному вигляді. Зазвичай його роблять на основі мацуна, але підійде мацоні, як у мене чи грецький натуральний йогурт. Замість традиційної пшениці його можна приготувати з рисом або булгуром. Зелень також візьміть на свій смак, але м'яту я б все таки залишила. Особливо, якщо будите робити і є цей суп влітку в холодному вигляді. Смачного!
- Maconi - 200 грам
- Крем 25% - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1.5 склянки
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло топлене - 1 Чайна ложка
- Пшениця - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок(Braai, кріп, петрушка, м'ята)
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Відваріть пшеницю до готовності.
Обсмажте порізану цибулю на топленому маслі протягом 5 хвилин.
Змішайте яйце і борошно до однорідної маси.
Додайте мацоні і перемішайте.
Влийте воду і перемішайте до однорідності.
Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Покладіть відварену пшеницю і обсмажену цибулю. Варіть при постійному помішуванні 10 хвилин.
Додайте різану зелень, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.
Розкладіть по тарілках і подавайте.
Смачного!