Рецепт Вірменський суп фото

Вірменський суп
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи

Спас - це вершковий суп, подається теплим взимку і холодним влітку. Цей суп - класика вірменської кухні. А я любителька незвичайних рецептів просто не могла не впізнати, як приготувати вірменський суп.

Готують вірменський суп з йогурту і зерен пшениці і приправляють м'ятою або кінзою. Я бачила кілька варіацій рецепта. Деякі використовують петрушку, інші додають кінзу. Більшість також використовують м'яту. Яйця або пшеницю необхідно додавати, якщо суп гарячий.

  • Йогурт - 300 мілілітрів
  • Крем - 100 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Пшениця - 110 грам
  • Вода - 1 літр
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Зелена цибуля - 3-5 штук
  • Braai - 3-5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
1
Промийте пшеницю, дайте їй настоятися в гарячій воді 20-30 хвилин, щоб зерна стали м'якими. Потім процідіть і відставте в сторону.
2
У великій каструлі змішайте йогурт, сметану, борошно, яйце і збийте до однорідної маси без грудочок.
3
Додайте пшеницю, перемішайте і повільно почніть вливати гарячу воду, все гарненько перемішайте.
Готуйте на сильному вогні до кипіння, постійно помішуючи.
4
Як тільки суп закипить, зменшіть вогонь і дозвольте супу варитися на повільному вогні 5-7 хвилин.
5
У цей час приготуйте вершкове масло з цибулею і пасеровану цибулю. Додайте їх в суп. Додати сіль за смаком.
6
Подавайте зі свіжою нарізаною кінзою або м'ятою. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти